Tecavüze uğradı, hastaneye alınmadı

Güncelleme Tarihi:

Tecavüze uğradı, hastaneye alınmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2013 15:06

Köln’de tecavüze uğrayan genç kadın, tedavi için gittiği Katolik Kilisesi’ne ait iki hastanedede kapıdan çevrildi. Tedaviyi reddeden doktorlar, kadına rapor da vermedi.

Haberin Devamı

Almanya’nın Köln kentinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Tecavüze uğrayan 25 yaşındaki kadın, tedavi ve rapor için başvurduğu Katolik Kilisesi’ne bağlı iki hastaneden geri çevrildi. Ring Caddesi’ndeki bir lokalde eğlenirken ‘K.O. Tropfen’ damlası ile uyutulup mağdur olan genç kadın, ertesi gün tedavi için Nippes semtindeki St. Vinzenz Hastanesi ile Longerich’deki Heilig-Geist Hastanesi’ne başvurdu.

Ancak iddiaya göre doktorlar, Katolik Kilisesi etiğinin kuralları gereği hamileliği önleyen ilacı veremeyeceklerini belirterek, gerekli tüm tedaviyi reddettiler. Katolik Kilisesi etik gereği, çocuk aldırma veya hamilelik haplarının alınmasını kesinlikle reddediyor. Kölner Stadt Anzeiger Gazetesi, aralık ayında yaşanan olayla ilgili genç kadının daha sonra polis eşliğinde Protestan Kilisesi’ne bağlı bir hastaneye başvurarak tedavisinin gerçekleştiğini yazdı. Öte yandan Köln’deki Başpiskoposluk sözcüsü, Katolik Kilisesi’ne bağlı hastanelerde genelde acil olarak hamileliği önleyici çalışmaların dini etik gereği yapılmadığını, bu konuda yardım almak isteyen kadınların başka hastanelere gitmesi gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!