Tecavüz skandalının ardından gelen açıklama

Güncelleme Tarihi:

Tecavüz skandalının ardından gelen açıklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2012 11:00

Aynı hasta bakıcının 5 yıl önce üç çocuğu daha taciz ettiği ortaya çıktı. Şimdi herkes soruyor. 40 yıldır aynı hastanede, 38 yıldır da çocuk kliniğinde çalışan hastabakıcı, acaba şimdiye kadar kaç çocuğun canını yaktı. Kimse görmedi mi?

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de bulunan Charite Hastanesi’nde sular bir türlü durulmuyor. Ortaya çıkan tecavüz skandalının ardından açıklama yapan Charite Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Karl Max Einhaeupl, başka taciz olaylarının da yaşandığını söyledi. Einhaeupl, 16 yaşındaki küçük kıza tecavüz eden hasta bakıcının beş yıl önce üç çocuğa daha cinsel tacizde bulunduğunu itiraf etti.

EMİN OLMAK İSTEDİK
Einhaeupl, tecavüz olayının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen yaşananların neden gizlediklerini ve polise bilgi vermediklerini şöyle açıkladı:
“Önce kendimiz soruşturup, emin olmak istedik. Çünkü ağır bir ithamdı. Emin olmadan suç duyurusunda bulunmak istemedik. Polise gitmedik. Çünkü emin olmadan gitseydik, hasta bakıcıya büyük ölçüde zarar verirdik.”

40 YILDIR HASTANEDE
Hasta bakıcının adı sır gibi saklanırken, sapığın, Charite’de 40 yıldan beri çalıştığı açıklandı. 38 yıldır çocuk kliniğinde çalışan hasta bakıcının, açıklandığı gibi sadece üç sarkıntılık ve bir tecavüz olayına mı karıştığı yoksa daha fazla vakası bulunup bulunmadığı ise araştırılıyor. Hastabakıcıyı işten attıklarını belirten Einhaeupl, mağdur kızın ailesine psikolojik destek vermek amacıyla ile kontak kurmaya çalıştıklarını da kaydetti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Skandalın ardından savcılık tarafından hastane çalışanı hakkında kendini koruyamayacak durumdaki birine cinsel tacizde bulunmak suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Savcılık yetkilisi Martin Steltner, olayın geçen hafta meydana gelmesi nedeniyle açıklığa kavuşturulmasının kolay olmadığını söyledi.

Steltner, şöyle konuştu: “DNA gibi delil izleri maalesef ortada yok. Bu yüzden daha çok şahitlerin ifadeleri üzerine yoğunlaşacağız. Olay bize çarşamba günü intikal etti. Cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan hastabakıcının geçmişi de dikkatle incelenecek.”

Skandal hastanede 7 bin öğrenci eğitim görüyor
BERLİN Hür Üniversitesi’nin araştırma hastanesi Charite, 1710 yılında kuruldu. 12 bin 908 çalışanı bulunan hastanede, 7 bin 25 tıp öğrencisi eğitim alıyor. Yılda bir milyar Euro ciro yapan hastanenin 3 bin 95 yatak kapasitesi bulunuyor. 547 bin metre karelik alana yayılan hastanede ayda 7 bin ameliyat yapılırken, yılda 4 bin 700 de doğum gerçekleşiyor. Hastane bünyesinde yıllık ortalama 700 organ nakli de yapılıyor.

Bile bile nasıl çalıştırmışlar
BERLİN Eğitim ve Bilim Senatörü Sandra Scheeres, kendi senatörlüğüne bağlı olan Charite Hastanesi’nde yaşanan skandallarla ilgili yaptığı açıklamada, yönetimin sorumsuzluğundan şikayet etti. Scheeres, “Yaşananlar insanı şok edecek cinsten. İnceleme ve araştırmalardan sonra kim hatalıysa sorumluluğu üstlenmek zorunda. Hastane yönetiminden detaylı açıklama istedim. Daha önce taciz olaylarına adı karışan hastabakıcının neden hâlâ hastanede çalıştırıldığını anlamış değilim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!