TDU'dan oryantalli kutlama

Güncelleme Tarihi:

TDUdan oryantalli kutlama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2010 12:51

Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Türk-Alman İşverenler Derneği'nin (NRW-TDU) kuruluşunun 20. yıldönümü Köln'de düzenlenen geceyle kutlandı. Çok sayıda Türk ve Alman işadamının yanı sıra bürokratların katıldığı dansözlü kutlama gece yarısına kadar sürdü.

Haberin Devamı

KUZEY Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Türk-Alman İşverenler Derneği'nin (NRW-TDU) kuruluşunun 20. yıldönümü Köln'de düzenlenen geceyle kutlandı. Porz'daki Orient Palais'teki kutlamaya çok sayıda Türk ve Alman işadamının yanı sıra bürokratlar katıldı. NRW-TDU'nun Başkanı Frank Perez konuşmasında işadamları olarak Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyeliğinden yana olduklarını belirtti. Perez ayrıca, Türkiye'nin Avrupa içinde hızla yükselen ekonomilerden biri olduğuna ve Türkler'deki girişimcilik ruhuna dikkat çekti. Başkan Frank Perez, TDU ile ilgili olarak da, “Biz insanlara iş ve yarınlarımız olan gençlerimize meslek eğitim imkanları sunan bir derneğiz. Her zaman ileriye bakıyoruz. İşverenlerin geleceklerini garanti altına almak için yatırım imkanlarını sürekli araştırıyoruz. Çalışanlarımıza ve onların ailelerine karşı olan sorumluluğumuzun da bilincindeyiz. Almanya'da iş yapacak Türk firmalarına veya Türkiye'de iş yapacak Alman firmalarına yardımcı oluyoruz. Türk ve Alman işverenler arasındaki ilişkilerin sıkılaştırılmasını sağlayan bir platformuz. TDU aynı zamanda Türkler ile Almanlar arasında ortak yaşamın bir köprüsüdür” diye konuştu.

BÜYÜK İŞLER BAŞARDIK
TDU'nun 20 kuruluş yıldönümünü kutlayan Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa ise şunları söyledi:
“TDU'nun kurulduğu yıllarda Türklerin Almanya'da kalıcı olup olmadığı tartışılıyordu. Oysa bugün Almanya'da Türk kökenli insanlara ait 72 bin civarında işletme var. Bu işletmelerde 450 bin kişiye istihdam sağlanıyor. İstihdam edilenlerin 150 bini Türk olmayan kişiler. Türkler Almanya'da, işsizlik parası alan Türklerin sayısı kadar başka milletlerden kişiye istihdam olanağı yaratmışlardır. Almanya'daki Türkler az zamanda büyük işler başardılar ve daha büyük işler başaracaklardır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!