TD-İHK: Vize duvarı kalksın

Güncelleme Tarihi:

TD-İHK: Vize duvarı kalksın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2011 20:47

Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi Bahattin Kaya, Almanya'nın Türklere vizeyi kaldırması durumunda ülkeye daha fazla sermayenin gireceğini söyledi.

Haberin Devamı

Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası TD-İHK Yönetim Kurulu üyesi Bahattin Kaya, Türkiye'nin AB'ye girmesi en başta Almanya için büyük bir fayda sağlayacağını belirterek, "Türklere vizenin kaldırması durumunda Almanya'ya daha fazla sermayenin gireceğine inanıyoruz" dedi.

Türk yatırımcıların yıllardır vize duvarına çarptığı için Almanya'ya yatırım yapmadığını belirten Kaya, "Almanya'nın bir an önce Avrupa Adalet Divanı'nın vize kalkmalı kararını uygulaması gerekir” diye konuştu. Almanya'da irili ufaklı Türk kökenli işletme sayısının 60 binin üzerinde olduğunu belirten Kaya, “Almanya'da Türk kökenli 60 bin girişimci, 400 bin istihdam yaratıyor ve milyarlarca Euro ciro yaparak ülke ekonomisine katkı sunuyor. Türk işçi göçünün 50. yıl kutlamaları yapılırken vizenin yürürlükte olması dostluk kadar ticari ilişkileri de zedeliyor” dedi.

YÜZDE 30 ARTIŞ
TD-İHK'nın Berlin Bürosu'nun son altı ayda yaptığı üye çalışması ile derneğin üye sayısını yüzde 30 artırdığına işaret eden Kaya, Berlin'de 17 Haziran Cuma Günü Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın merkezinde 'İkisi için en iyisi-Türkiye AB'ye ait' konulu bir panel düzenleyeceklerini ve Federal Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz'in de Türkiye'nin önemi ile ilgili bir konuşma yapacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!