TD-IHK Berlin açıldı

Güncelleme Tarihi:

TD-IHK Berlin açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2009 17:08

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TD-IHK) Berlin temsilciliği Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Olaf Scholz, Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Türkiye Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıkoğlu'nun katılımıyla açıldı.

Haberin Devamı

Açılışı öncesi Türk Evi'ndeki toplantıda konuşan Hisarcıkoğlu sıfır sermaye ile Almanya'ya gelen insanların bugün Alman iş dünyasına damgalarını vurmalarının bir mucize olduğunu söyledi. Hisarcıkoğlu “Bu Türk insanını girişimcilik ve yaratıcılık ruhundan kaynaklanmaktadır. Sizler buradaki gururumuzsunuz. Ancak daha çok beraberlik ve dayanışma ile mevcut başarıları katlayacağınıza da inanıyoruz. Sizlere her türlü yardım için hazırız” dedi.


Bakan Prof. Dr. Böhmer ile Scholz yaptıkları konuşmada böylesi bir girişimi gönülden desteklediklerini söylediler ve yabancı diplomaların eşit sayılması için başlattıkları çalışmaları sürdüreceklerini bildirdiler.


Büyükelçi Ahmet Acet de yaptığı konuşmada vize duvarı yıkılmadığı sürece karşılıklı iş birliğini tam anlamıyla gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söyleyerek vize sorunun bir ön önce halledilmesi gerektiğini vurguladı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!