TATİLDEYKEN ÖĞRENDİM

Güncelleme Tarihi:

TATİLDEYKEN ÖĞRENDİM
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2013 12:27

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde çarşamba günü başlayacak NSU davasında salonda izleyecek olan tek Türk gazeteci, Ayça Tolun olacak. Tolun, “O salonda Türk gazeteciler de olmalıydı” diyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de tatildeyken öğrendi. 17 Nisan’da Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde başlayacak duruşmada salonda sabit yeri olan 50 gazeteciden biri olan Tolun, “Orada Türk basınının olmaması korkunç bir durum. Sekiz Türk’ün öldürüldüğü bir davada elbette Türk basını da olmalıydı. Duruşma salonunda bulunacak 50 şanslı gazeteciden biri olduğuma sevinemiyorum bile” dedi.

PASLAŞACAĞIZ

Almanya’daki Türklerin daha çok Türk basınını takip ettiğini belirten WDR Köln Radyosu Yöneticisi Tolun şöyle konuştu:

“Türk medyası için bir yer ayrılmalıydı. Ben de bu durumu kabul edilemez buluyorum. Çünkü sonuçta bizim vatandaşlarımız Alman medyasını izliyor olsalar bile bir kere hepimiz biliyoruz ki Türk medyasını daha fazla izliyorlar. O yüzden Türk basınının alınmaması fazlasıyla tartışmalı bir durum. Benim içim aslında çok ikircikli. Bir yandan şansımın yaver gitmesi ve ilk 50’nin arasında yer almaktan çok mutluyum. Öte yandan oraya gelecek basından arkadaşlara yardımcı da olabileceğim. Bu konuda işbirliği yapacağız. ARD bunu resmen ilan etti zaten.”

Haberin Devamı

TATİLDEYKEN ÖĞRENDİM

Ayça Tolun akreditasyon sürecini ise şöyle anlattı:

“Benim açımdan büyük şans oldu. Tam zamanında başvuru yapmışım. Sanırım ilk üç saatte her şey olup bitmiş. Ben de o süre içinde mail yazmışım. Ama kabul edildiğinden benim çok geç haberim oldu, çünkü Türkiye’de tatildeydim. Tartışmaları Türkiye’den izledim. Açıkçası o 50 arasına giren her gazeteci için bir şans.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!