Tatilde Türkiye'yi gezecekler

Güncelleme Tarihi:

Tatilde Türkiyeyi gezecekler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2012 12:11

Rüsselsheim ve çevresinde yaşayan Türk gençleri paskalya tatilinde İstanbul, Ankara, Bursa ve Konya'da tarihi mekanları gezecek.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Rüsselsheim ve çevresinde yaşayan Türk gençleri, paskalya tatilini Türkiye'de geçirecek. Gençler İstanbul, Konya, Ankara ve Bursa'daki tarihi mekanları gezecek. 6 -17 Nisan tarihleri arasındaki geziye Hessen Demokratlar Birliği (UETD) destek veriyor.

Geziye katılan Musa Çakıllı, Burhan Turhan, Furkan Çetin, Yasin Usullu, Onur Kaan Şeren, İbrahim Günal, Fatih Kocagöl, Burak Erdal ve Burak Çiftçi'den oluşan gençlik grubu İstanbul'da Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Ankara'da Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi, bazı bakanlıklar, Konya'da Mevlana, Bursa'da da Uludağ'ı gezecekler.

DİTİB Rüsselsheim cami derneği Gençlik Kolu Başkanı Musa Çakıllı, geziye katılan gençlerin uçak biletlerini kendilerinin ödediklerini belirterek, "Anavatanımız Türkiye'de önemli değişik yerlerde bulunmanın heyecanını şimdiden yaşıyoruz. Köln'den uçuyoruz. İlk durağımız Ankara. Anıkabir yanı sıra Gençlik Bakanlığı'na gideceğiz. T.B.M.M'ni gezeceğiz. Almanya'da bulunduğumuz Hessen bölgesi meclisine daha önce gitmiştik. Çalışmaları karşılaştırma fırsatı bulacağız" dedi.

Hessen Eyaleti UETD Başkanı Mehmet Kocagöl iki hafta önce Köln'de düzenlenen Gençlik Çalıştayı'nda bu kararı aldıklarını belirterek, " Almanya'da yaşayan gençlerimizin anavatan ile bağlarını sağlamlaştırmak için bu geziyi düzenliyoruz. Onlara Ankara'da bazı bakanlıklarda yetkililerle görüşme fırsatı verilecek. Tarihi mekanları gezme fırsatı sağlayacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!