Tatilde hastalanınca uçakla geri getirildi

Güncelleme Tarihi:

Tatilde hastalanınca uçakla geri getirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2011 15:26

Erzincan'da rahatsızlanan Müslüm Işık (68), özel sağlık şirketine ait bir uçakla yaşadığı Almanya'nın Heilbronn kentine getirildi. Yatırıldığı hastanede kendisiyle pek ilgilenilmediğini iddia eden Işık'ın, başka bir hastaneye gitmek için kimseye söylemeden hastaneyi terketmesi yakınlarını telaşlandırdı.


ALMANYA'
nın Heilbronn kentinden izine Erzincan'a giden kalp ve böbrek hastası Müslüm Işık, Türkiye'de hastalanınca özel sağlık şirketine ait bir uçakla Heilbronn'a getirildi. Erzincan'da rahatsızlanınca gittiği doktorların kendisine, "Acilen Almanya'ya geri dönüp tedavinizi orada yaptırın" tavsiyesinde bulunduğunu söyleyen 68 yaşındaki Müslüm Işık, bağlı bulunduğu sağlık kasasını arayarak durumu bildirdi. ASB firmasına ait acil servis uçağıyla 8 saatlik bir yolculuk sonrası Almanya'ya getirilen Işık, tedavisine devam edilmek üzere Gesundbrunnen Üniversite Hastanesi'ne nakledildi.

HASTANEYİ TERKETTİ
Durumunun acil olmasına rağmen getirildiği Gesundbrunnen Üniversite Hastanesi'nde kendisiyle pek ilgilenmediğini iddia eden Müslüm Işık, bunun üzerine hastaneyi terketti. Amacının başka bir hastaneye gitmek olduğunu söyleyen kalp ve böbrek hastası Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Pek ilgi olmayınca dayanamadım ve çantamı alarak sabahın erken saatlerinde dışarı çıktım. Amacım başka bir hastaneye gitmekti. 15 dakikalık yolu iki saatte yürümeye çalıştım. Yorgun düştüğüm için düştüm ve çevredekilerin yardımıyla başka bir hastaneye götürüldüm."

POLİS HABER VERDİ
Müslüm Işık'ın çocukları, hastanede babalarını bulamayınca çok telaşlandıklarını söyleyerek, "Hastaneye babamızı ziyarete gittiğimizde babamızı hastanede bulamadık. Nereye gittiğini sorduk. Hastane personeli bize bilmediklerini söyledi. Babam çantasını da alıp erken saatlerde gitmiş, odasında bulamayınca çok telaşlandık ve hemen polisi arayarak kayıp ihbarında bulunduk. Altı saat sonra polis bize babamızın başka bir hastanede olduğu bilgisini verince dünyalar bizim oldu. Babamla ilgilenmeyen hastane personeli hakkında da gerekli mercilere şikayetimizi ileteceğiz" dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!