Tartışmalar kaygı verici

Güncelleme Tarihi:

Tartışmalar kaygı verici
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2010 11:10

TGD Yürütme Kurulu, Almanya'da Türkler'e yönelik sürdürülen tartışmaları kaygı verici olarak değerlendirdi. TGD, önümüzdeki günlerde Meclis'te grubu bulunan partilerle birebir görüşerek kaygıları anlatacak.

Haberin Devamı

ALMANYA Türk Toplumu TGD'nin en üst kurulu olan Yürütme Kurulu Berlin'de biraraya gelerek Almanya'da son zamanlarda Türkler ve göçmenler üzerinden yapılan tartışmaları ele aldı. TGD Genel Başkanı Kenan Kolat başkanlığında yapılan toplantıya genel başkan yardımcıları Bahattin Kaya, Hilmi Kaya Turan, Dr. Cebel Küçükkaraca, Dr. Elif Duygu Cındık, Dr. Tayfun Çilingir, Hüseyin Yılmaz, Deniz Güner ve Ömer Köşkeroğlu katıldı.

Kravatlı ırkçılık

TGD Genel Başkanı Kenan Kolat, Yürütme Kurulu'nun Almanya'da Türkler ile ilgili yapılan tartışmalar karşısında kaygı duyduğunu belirterek “Maalesef Almanya'da yapılan tartışmalar ırkçılığı ve yabancı düşmanlığını körüklüyor. Yabancı düşmanlığı ve ırkçılık Alman toplumunun merkezine doğru kaymaya başladı. Çizme ırkçılığından kravatlı ırkçılığa dönüşüm var. Bu bizi kaygılandırıyor ve korkutuyor” dedi

Almanya'nın iç barışı

Haberin Devamı

Yürütelen tartışmaların ülkede birlikte yaşayan göçmen ve çoğunluk toplumunu ayırıma götürmesinden çekindiğini belirten Kolat “Ülkede biz ve siz ayrımı bir yarar getirmez. Bu söylemler Almanya'daki Türkler arasında olumsuz tepkilere ve ülkeye karşı olumsuzluk duygularının beslenmesine yol açıyor. Ülkede taşıyıcı olacak entellektüel insanlar arasında kaygı yaratıyor. Sonuçta hepimizin Almanya'sı zarar görüyor.

İnsanlar 'burada yaşanamaz' diye kaçış yolları arıyor. Türk toplumunun çekinceleri, dışlanmaları ve kaygıları Alman kamuoyunda yer bulmuyor. Hassasiyetleri dikkate alınmadığı hissi doğuyor. Alman ve Türk diye tartışarak toplumu ayrıştırmanın ve ötekileştirmenin manası yok. Oysa bir tek biz olmalıyız. Yeni bir biz kavramı ortaya koymalıyız. Biz ve siz olarak tartışamanın yürütülmesi yanlış” dedi.

Sivil topluma görev

Kolat, başta sendika ve kliseler olmak üzere bir çok sivil toplum örgütünün de tartışmalara ve yaşanan ayrımcılığa ses çıkarmamasının kendisini şaşırttığını belirterek “Göçmenlerin kendilerini savunurken 'Biz bu kadar katkı sunuyoruz, ekonomik faydamız şu kadar ve sanatçılarımız, bilim adamlarımız var' yaklaşımı da doğru değil. İşçisi de işvereni de, çalışanı da çalışmayanı da, diplomalısı da diplomasızı da bu ülkenin ve toplumun parçası. Bunlar arasında iyi kötü ayırımı yapılması tehlikeli ve anlamsız.”

Meclis'e gidilecek

TGD Yürütme Kurulu'nun başta Türkler olmak üzere göçmenleri hedef alan tartışmaların son bulması için Federal Meclis'te grubu bulunan partilerle görüşme kararı aldığını açıklayan Kolat, “Mecliste grubu bulunan partilerle görüşüp kaygılarımızı direkt yüzlerine karşı söyleyeceğiz. Ayrıca şimdiye kadar sessiz kalan sivil toplum örgütlerini harekete geçireceğiz. Bu bizim kısa dönemde yapacağımız eylem planlarımızın bir bölümü” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!