Tarihi sarayda göç kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Tarihi sarayda göç kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 15:48

Heilbronn yakınlarındaki Bad Wimpen kasabasında Türk işgücü göçünün 50’inci yılı kutlandı. Kutlamalara ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Claus Brechter, aralarında Baden-Württemberg Eyalet Uyum Bakanı Bilkay Öney'in de bulunduğu 500'e yakın seçkin davetliyi ağırladı.

Almanya’nın Heilbronn kenti yakınlarındaki Bad Wimpen kasabasında tarihi Belediye Sarayı'nda düzenlenen bir törenle, 1961 yılında imzalanan Türk İşgücü Anlaşması'nın 50. yıldönümü kutlandı.

Kutlamadan önce, aralarında Baden-Württemberg Eyalet Uyum Bakanı Bilkay Öney, CDU bölge Milletvekili Bernhard Lassotta, T.C. Stuttgart Başkonsolosu M. Türker Arı, ünlü karikatürist Erdoğan Karayel, Alman ve Türk sivil toplum kuruluş temsilcilerinin bulunduğu davetliler Belediye Sarayı'nda DonQuichotte dergisinin sahibi ünlü karikatürist Erdoğan Karayel‘in hazırladığı sergiyi gezdiler.

HER ALANDA VARSINIZ
Daha sonra konuşmacıların, Türk işgücü göçünün Alman ekonomisine ve sosyal yaşama katkısı ve kültürel etkisini anlattıkları toplantının açılışını yapan Bad Wimpen Belediye Başkanı Claus Brechter, şunları söyledi:

"Türklerin Almanya’ya gelişileri, ülkemizin ekonomisine çok büyük katkısı olmuştur. Kentimizde yaşayan Türklerin artık bir yabancı olmakta çıkıp, yaşam standartlarını yükseltmiş, eğitim alanında kendilerini geliştirip ispatlamış kişiler haline geldiler. Geçen yarım asırda işçi olarak gelen Türkler, artık işveren olarak ülkemizin her alanında hizmette bulunduklarını görüyoruz."

BÜYÜK ADIMLAR ATILDI
Stuttgart Başkonsolosu M. Türker Arı da konuşmasında, Türkiye’den Avrupa’ya geçici işçi olarak gelen Türklerin, bulundukları ülkede önemli bir ekonomi güce ulaştıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Türkler farklı alanlarda meslek sahibi oldular ve göç alan ülkelerin siyasal, sosyal, ekonomi ve kültürel hayatına katılmaya başladılar."

Uyum Bakanı Bilkay Öney de, her alanda uyumun önemine değinirken gerekli ortamın sağlanması halinde, göçmenlerin Almanya’da daha iyi ayak uydurabileceklerini vurguladı.

Toplantının sonunda Başkonsolos Arı ve Bakan Öney, Belediye Sarayı'nda açılan şeref defterini imzaladılar ve daha sonra kendilerine Başkanı Brechter tarafında plaket verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!