Suriye’deki olaylarda 10 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Suriye’deki olaylarda 10 kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2012 18:57

Suriye Genel Devrim Konseyi, ülkenin çeşitli kentlerinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda 10 kişinin öldüğünü duyurdu.

Haberin Devamı

Konsey, ülkenin kuzeyinde yer alan ve olayların en çok yaşanan kentlerinde biri olan İdlib’te 4, orta kesimlerindeki Humus’ta 3, Hama, Haseke ve başkent Şam’ın Zebedani banliyösünde birer olmak üzere güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda toplam 10 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Konsey, Zebedani bölgesine Arap Birliğinin gözlemci heyetinin gelerek kentteki gösteri yerinde incelemesine karşı güvenlik güçlerinin gösterilere müdahale ettiğini belirtti. Zebedani kentinin onlarca tank ve askeri birlik tarafından kuşatıldığını aktaran Konsey, güvenlik güçlerinin ateşinde kentte çok sayıda yaralının olduğunu da kaydetti.

Öte yandan, Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, silahlı gruplar tarafından öldürülen 6 güvenlik mensubunun cenazelerinin, başkent Şam’ın Tişrin ve Humus askeri hastanelerinde düzenlenen törenlerin ardından memleketlerine gönderildiğini açıkladı. Suriye’de olayların başladığı Mart ayından bu yana 5 binden fazla insanın öldüğü tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!