Sürgü'deki saldırı Almanya'da kınandı

Güncelleme Tarihi:

Sürgüdeki saldırı Almanyada kınandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 17:05

Almanya’daki Alevi örgütleri, Malatya Sürgü’de Alevi birailenin evinin taşlanmasını, Almanya’nın çeşitli kentlerindekiTürk başkonsolosluklarının önünde protesto etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Mainz, Köln ve Münih kentlerinde düzenlenen gösterilerde, Anayasal temel hak ve özgürlükler ile inanç ve vicdan hürriyetinin herkes için geçerli olması istendi.

Mainz Alevi Kültür Derneği’nin Mainz Başkonsolosluğu önünde yaptığı eyleme Worms ve Alzey Alevi Kültür Dernekleri de destek verdi. Konsolosluğun 200 metre ilerisindeki alanda toplanan göstericiler ‘Malatya Sivas olmayacak’, ‘Din terörüne hayır’, ‘Sivas’ı unutmadık, unutturmayacağız’ yazılı pankartlar taşıdı.

Kınamak için geldiler
Alzey Alevi Kültür Derneği Başkanı Avni Yalçın ile yönetici Kemal Gülçehre, Malatya’nın Sürgü Beldesi’nde sahur davulundan rahatsız olan bir Alevi ailenin evlerinin taşlanmasını kınadıklarını söyledi.

Hessen Eyaleti Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Fuat Gökdemir, “Malatya’daki Alevilere yönelik katliam senaryosunu kınamak için buradayız, gelecekte böyle olaylarda sesimizi daha çok duyuracağız” dedi.

Bir daha yaşanmasın
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) tarafından Köln Başkonsolosluğu önünde düzenlenen gösteriye, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu’nu (DİDF) da destek verdi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı gösteride konuşan AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat, “Saldırı sonucunda aile yok edilmek istendi.

Bu tür olayların Türkiye’nin her bölgesinde yaşanabileceğini biliyoruz. Bir daha böyle olayların olmaması, bir daha Maraşların, Sivasların, Dersim gibi katliamların olmaması için Avrupa’daki Aleviler, Almanya’daki hemen hemen her konsolosluğun ve büyükelçiliğin önünde protesto eylemi yapıyoruz” dedi.

Alevi Birlikleri Federasyonu Bavyera Bölge Temsilciliği de Münih Başkonsolosluğu önünde gösteri düzenledi. Başkonsolosluk önüne siyah çelenk koyan göstericiler endişe verici olayı kınadı.

Gösteriler bugün de devam edecek
ALEVİLER bugün saat 11.00’de Frankfurt Başkonsolosluğu önünde, yarın saat 11.00’de Darmstadt Luisenplatz’- da, saat 13.00’de Berlin’de Sürgü’deki saldırıyı kınayan gösteriler yapacak.

Failler hemen bulunsun
FRANKFUT Alevi Kültür Merkezi, Sürgü’deki olayın faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesini istedi.

Yapılan açıklamada, “Son günlerde Alevilere yönelik saldırılar sistematik bir artış kaydediyor. Türkiye’deki yakınlarımızın can güvenliği konusunda çok endişeliyiz. Anayasal temel hak ve özgürlükler ile inanç ve vicdan hürriyeti herkes için geçerli olmalı” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!