Güncelleme Tarihi:
SunExpress, bu yaz için Türkiye ile Avrupa arasında şimdiye kadarki en geniş uçuş ağı ile hizmet sunmayı planlıyor. 2023 yaz sezonunda uçuş ağına 9’u Almanca konuşulan ülkelerde olmak üzere toplamda 26 yeni rota ekleyerek yıl sonunda 12 milyonu aşkın yolcu taşımayı hedefliyor. SunExpress CEO’su Max Kownatzki, “Deprem sonrası yaraların sarılmasına destek olmaya devam ettiğimiz şu günlerde Türkiye’nin hızlıca toparlanma yönündeki sarsılmaz gücüne olan inancımız her zamankinden daha da fazla. Bu toparlanmaya destek olmak adına, Türkiye’nin turizm elçisi olarak Türkiye’yi ve Türkiye turizmini yurt dışında daha yoğun bir şekilde tanıtmaya odaklandık. Bu odağımızla ekonomi ve istihdama katkıda bulunmayı sürdüreceğiz” dedi. Direkt uçuşlarla Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarını memleketleri ve sevdikleriyle buluşturmaya devam ettiklerini belirten Kownatzki, “Almanca konuşulan ülkeler ile Türk Rivierası ve Anadolu şehirleri arasında en fazla direkt uçuşu sunarak, yolcularımız için güvenilir hava yolu olmaya devam ediyoruz. Artan talebi karşılamak amacıyla bu seneki koltuk kapasitemizi 2022 yılına göre yüzde 13 oranında artırdık” dedi.
EN GENİŞ UÇUŞ AĞI
SunExpress, 2023 yaz sezonunda eklenen 26 yeni rota ile tarihindeki en geniş uçuş ağına ulaşıyor. Skytrax Dünya Hava Yolu Ödülleri’nde ‘Dünyanın En İyi Tatil Hava Yolu’ ödülünün sahibi olan hava yolu şirketi, Türkiye’den 30 ülkede 60 destinasyona ve 185’ten fazla rotaya aktarmasız uçuş sunuyor. Şirket, 2023 yaz sezonunda Türk Rivierası için 15 yeni rota sunacak. Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum-Milas havalimanlarından yapılacak uçuşlarda toplamda 58 noktaya uçuş gerçekleştirecek. 16 Anadolu kentinden Avrupa’nın 18 şehrine direkt tarifeli seferler sunan hava yolu şirketi, bu yaz Anadolu–Avrupa uçuş ağına da 11 yeni dış hat rotası ekliyor.
Çoklu Ekip Pilot Lisans Programı’na ilişkin bilgileri de aktaran Kownatzki, pandemi döneminde 117 pilotun programı başarıyla tamamladığını, önümüzdeki beş yıl içinde ise şirket bünyesinde istihdam edilecek 160 pilotun yetiştirileceğini söyledi. Kownatzki, “Büyüme planları doğrultusunda önümüzdeki dönemde kokpit, kabin, hat bakım, yer operasyonları ve genel müdürlük pozisyonları için işe alım yapılacak. 2023’te 400’ün üzerinde yeni istihdam yaratılması planlanıyor” dedi.
HAVA KÖPRÜSÜ KURDUK
Depremin yaşandığı ilk günden bu yana ilgili kuruluşlarla yakın iş birliği içerisinde hareket ettiklerini belirten Kownatzki, şöyle devam etti: “Tüm ülkeyi yasa boğan deprem sonrasında yaptığımız yardımlara Almanya ile Türkiye arasında kurduğumuz hava köprüsü ile devam ediyoruz. Arama-kurtarma ve sağlık ekiplerini deprem bölgesine ulaştırmak ve vatandaşların tahliyesi amacıyla bugüne kadar toplam 439 özel uçuş gerçekleştirdik. Özel uçuşlarda 7 bin 500’den fazla arama-kurtarma ve sağlık ekibini bölgeye taşıdık. Bu uçuşların dönüş seferlerinde de depremden etkilenen 18 bin 500’den fazla kişinin bölgeden tahliyesini sağladık. AFAD başta olmak üzere tüm resmi yetkili kuruluşlar aracılığıyla gelen 305 tonu aşkın yardım malzemesini ücretsiz kargo hizmeti vererek deprem bölgesine ulaştırdık. Hava köprüsü kapsamında, DPD, FIEGE, time:matters, CB Customs Broker GmbH ve Lufthansa Cargo iş birliğiyle yürütülen ‘Birlikte Destek Oluyoruz’ inisiyatifi ile Almanya’da toplanan 830 tondan fazla yardım malzemesi deprem bölgesine taşındı. Bölgeye toplam 1000 ton yardım malzemesi taşınması öngörülüyor.”