Şükran Nişanı

Güncelleme Tarihi:

Şükran Nişanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2012 10:29

Prof. Dr. Muharrem Satır ile Bülent Ceylan’a, Almanya’nın Baden-WürttembergEyalet Liyakat Nişanı verildi. Nişanı veren eyalet başbakanıKretschmann, “Baden-Württemberg Eyaleti size şükran borçlu” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Tübingen Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Muharrem Satır ve ünlü kabaretist Bülent Ceylan’a, Baden-Württemberg Eyalet Liyakat Nişanı verildi.

Baden- Württemberg Eyaleti’nde 1975 yılından beri verilen liyakat nişanı töreni Ludwigsburg Sarayı’nda yapıldı. Liyakat nişanı törenini açan eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann, ödüle layık görülenlerin topluma olağanüstü katkıları olduğunu belirtip minnettar olduğunu söyledi. Başbakan Kretschmann,

“Kişiliğiniz, yaşam öykünüzle pek çok insan için rol model oldunuz. Bilimsel, sanatsal, kültürel, siyasal, sosyal, spor ve ekonomik alanda verdiğiniz olağanüstü hizmetler için Baden-Württemberg Eyaleti size şükran borçlu. Eyaletin 60’ıncı kuruluş yıldönümünü kutladığımız bugünlerde birlikte yaşamamazı kolaylaştıran çabalarınız çok önemli” dedi.

26 kişiye verildi Ludwigsburg Sarayı’nda düzenlenen törende Dr. Margarita Beitl, Prof. Dr. Peter Beitl, Beithl, Berthold, Herta Benze Beuschel, Dr. Alfred Breinersdorfer, Bülent Ceylan, Louis Costemalle, Prof. Pepe Danquart, Gunter Demnig, Christine Denz, Prof. Dr. Emil Dister, Rahel Dror, Karl-Josef Edelmann, Doris Epple, Dr. Rolf Fehlbaum, Joy Fleming, Kinga Gyökökky Rudersdorf, Sven Hannawald, Marli Hoppe-Ritter, Ekkehard Hüsmann, Eva Luise Köhler, Valdo Lehari, Prof. Drr. Muharrem Satır, Dr. Jürgen Schütz, Dr. Michael Sladek, Karl-Heinz Stengel, Prof. Dr. Ernst Ulrich von Weizsaecker ve Prof. Tabea Zimmermann- Sloane Baden-Württemberg liyakat ödüllerini aldı.

Truva’da görev aldı
ARAŞTIRMACI ve Tübingen Üniversitesi emekli öğretim görevlisi Prof. Muharrem Satır, 1989-2010 yılları arasında Tübingen Üniversitesi yer bilimleri fakültesi bölüm başkanı olarak görev yaptı. Türk ve Alman bilim adamları arasında ortak çalışmaları destekledi. Arkeoloji üzerine de çalışan Satır, Çanakkale Truva kazılarında görev aldı. Prof. Satır Gazi Vakfı Başkan yardımcısı. Türk-Alman Forum Derneği mütevelli heyetinde görev yapıyor.

Toplumsal konuları mizahi dille işliyor
1998’den beri Türk-Alman kabaretist olarak sahne alan Bülent Ceylan, geçen günlerde yaşadığı kent Mannheim’da ‘Der Bloomaul-Orden’ ödülünü aldı. Toplumsal konuları mizahi bir dille işleyen Ceylan, Mannheim AIDS’le mücadele yardım kuruluşunun onur başkanlığı da yapıyor. Sterntaler Çocuk Bakımevi’nin gönüllü elçisi. Irkçılık ve hoşgörüsüzlüğe karşı mücadele veren Ceylan, kendini Mannheimlı olarak tanımlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!