Sudan’dan tahliye başladı

Güncelleme Tarihi:

Sudan’dan tahliye başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2023 11:24

Alman Hava Kuvvetleri’ne bağlı uçaklar Sudan’daki iç çatışmalar nedeniyle bölgedeki Alman vatandaşlarını ve bazı yabancı ülke vatandaşlarını ülkeden tahliye etmeye başladı. İlk yolcular sabaha karşı Almanya’ya geldi.

Haberin Devamı

 ALMANYA’nın Sudan’dan başlattığı tahliye operasyonu kapmasında şu ana kadar 311 kişi Almanya’ya getirildi. Tahliye uçuşlarının güvenlik durumu elverdiği sürece devam edeceği açıklandı. Bu amaçla Alman Silahlı Kuvvetleri Hartum yakınlarındaki bir havaalanında Alman ve diğer ülke vatandaşlarının tahliyesi için askeri güvenlikli bir operasyon noktası kurdu. Operasyonda toplam yaklaşık 1000 asker görev alıyor. Tahliye edilenler önce Ürdün’e götürülecek ve oradan da seyahatleri organize edilecek. Sudan’dan tahliye edilen ilk 101 kişi pazartesi sabahı erken saatlerde Berlin’e indi.

AMAÇ ALMAN VATANDAŞLARINI HARTUM DIŞINA ÇIKARMAK
Federal Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Afrika ülkesindeki ağır çatışmalar nedeniyle Alman Ordusu’nun Alman vatandaşları için bir tahliye misyonu başlattığını duyurmuştu. Amaç mümkün olduğunca çok sayıda Alman vatandaşını Hartum dışına çıkarmak. Ordu ve Dışişleri Bakanlığı, kriz listesinde kayıtlı 300’den fazla Alman’ı tahliye etmek için gerekli koşulları oluşturdu. Mümkün olduğunca Avrupalı ve diğer ülke vatandaşları da tahliye ediliyor. Tahliye için günlerdir hazırlık yapıldığı kaydedildi. Ordudan yapılan açıklamada, “Tahliye edilen diğer ulusların vatandaşlarının ileriye dönük yolculukları ilgili devletlerle koordine edilecektir” denildi.

Haberin Devamı

İKTİDAR İÇİN SAVAŞIYORLAR
Sudan’da ülkenin en güçlü iki generali ve onlara bağlı birlikler bir haftayı aşkın süredir iktidar için savaşıyor. İki grup, 2019 ve 2021’deki iki ortak askeri darbeden bu yana yaklaşık 46 milyon nüfuslu kuzeydoğu Afrika ülkesini yönetiyor. Aynı zamanda ordunun başkomutanı olan fiili Devlet Başkanı Abdülfettah el Burhan, güçlü paramiliter grup Hızlı Destek Güçleri’nin (RSF) lideri olan yardımcısı Muhammed Hamdan Daglo’ya karşı orduyla birlikte savaşıyor. İç çatışmalar nedeniyle elektrik, su ve gıda eksikliği bulunduğu belirtildi. Yerel hastanelerde de ekipman ve ilaç ile özellikle de kan rezervlerinin eksik olduğu kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!