Su Forumu Stockholm’de övgü aldı

Güncelleme Tarihi:

Su Forumu Stockholm’de övgü aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2009 14:49

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl İstanbul’da devlet başkanları düzeyinde Dünya Su Sorunu Forum toplantısına başarılı bir şekilde ev sahipliği yapması Stockholm’deki Dünya Su Forumu toplantısında övgü aldı.

Haberin Devamı


İSVEÇ’in başkenti Stockholm’de devam etmekte olan Su Forumukonferansında dünyanın değişik ülkelerinden gelen su uzmanlarına ev sahipliği yaparken geçtiğimiz yıl Türkiye’de İstanbul’da devlet başkanları düzeyinde yapılan 5. Dünya Su forumu Stockholm’deki konferansta büyük övgü aldı.Geçtiğimiz yıl İstanbul’da yapılan 5. Dünya Su Forumu’nda yapılan çalışmaların bugün Dünya Su Sorununun çözümünde bir yol haritası özelliği taşıdığı da vurgulandı.


İstanbul su sorununa ışık tuttu



Dünya Su Forumu sekreterliğinden yapılan açıklamada, İstanbul’da geçtiğimiz devlet başkanları düzeyinde yapılan dünya su formu konferansında, dünya su sorununa detayları ile dikkat çekilerek hazırlanan raporda dünya su sorununun halledilmesinde bir yol haritasının ortaya çıktığı belirtildi.Türkiye’nin geçtiğimiz yıl İstanbul’da yaptığı su konferansının dünyada şimdiye kadar yapılan en kapsamlı su konferansı ev sahipliği yapan ülke olduğu da vurgulanılarak, “Dünya su sorununun çözümünde, İstanbul’dan öncesi ve sonrası olarak tarihe geçen bir çalışma yapıldı”denildi.

Haberin Devamı

Tebrikleri kabul etti



Geçtiğimiz yıl İstanbul’da 17,5 Milyon Euro’a yapılan 5.Dünya Su Forumu Konferansının genel sekreteri aynı zaman Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. AhmetSaatçi, Stockholm’deki konferansta tebrikleri kabul etti. Ahmet Saatçi, “Konferansa 3 gün kala konferans salonlarımız daha hazır değilken, Türk Milli Futbol takımı gibi son anda toparlanarak dünyanın takdiri toplayan bir konferansa ev sahipliği yaptığımız konusunda övgüler almak bizi gururlandırdı”dedi.


Türkiye su fakirliğine gidiyor



Prof. Dr. Ahmet Saatçi, dünya su sorununun da Türkiye’nin durumunu değerlendirirken, “Türkiye’nin nüfusu çoğaldıkça su miktarı belli olduğu için su fakiri olma yoluna gidiyor”dedi. Saatçi Türkiye’nin bu nedenle kaynaklarını çok iyi kullanmasını, su israfını ve içilen suları tarımda kullanmayan bir yöntem bulması gerektiğini söyledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!