Stuttgart'ın Christoph Daum flörtü

Güncelleme Tarihi:

Stuttgartın Christoph Daum flörtü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2010 16:49

Bundesliga'da zor günler geçiren VFB Stuttgart teknik direktörlüğe Christoph Daum'u getirmek için harekete geçti. Ligin son sırasında yer alan Stuttgart'ın bu hafta sonu Schalke deplasmanından da puansız dönmesi halinde antrenör Christian Groos'un yerine gelecek haftadan itibaren Christop Daum'un göreve getirileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

ALMANYA 1. Futbol Ligi'nde bu sezon adeta ligin dibine demir atan Stuttgart'ta sular bir türlü durulmuyor. Sezon başından beri 7 maçta sadece bir galibyet alarak 3 puanla ligin son sırasında bulunan Stuttgart'ta gözler Christoph Daum'a çevrildi. Takı5mda önce aralarında Serdar Taşçı'nında olduğu bazı as futbolcularla sorunlar yaşayan Groos'un devamlı takım kadrosunu değiştirmesi ve maçlardan puansız dönülmesi eleştirilere neden oluyor

DAUM İLK SIRADA
Almanya 1. Futbol Ligi'inde tarihindeki ilk ve tek şampiyonluğunu 1992 yılında Stuttgart'la yaşayan Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christopf Daum'ın bu takımın başına geçeceği dedikoduları her geçen gün dahada fazlalaşıyor. Stuttgart'ta menajer Fredi Bobiç ve Başkan Erwin Staubt İsviçreli teknik adam Christian Gross'un arkasında olduklarını söyleyip destek verdiklerini açıklamalarına rağmen, alınacak kötü bir sonuç sonrası kesinlikle antrenör değişikliğine gidecekleri, bu ismin ise Daum olacağı öne sürüldü.

GAZİ İSTİYOR
Ayrıca Stuttgart'ın ana sponsorluğunu üstlenen Gazi firmasının başkanı Eduardo Garcia'nın da yakın dostu olan Christoph Daum'u takımın başında görmek istediği kaydedildi. Daum'un yıllardan beri özel sponsoru olan Gazi firmasının şefi İspanyol kökenli Garcia'nın Daum'la sürekli temas halinde olduğu belirtilirken, şu anda İngiltere'de bazı takımlarda antrenmanları izleyen Daum'un da bu teklife sıcak baktığı bildirildi. Stuttgart'ın yönetim denetleme kurulu üyesi Dieter Hundt' un da Daum'u istemesi ve bu yönde yoğun çaba sarf etmesi de dikkat çekiyor.

KÖLN İLE ARAYI İYİCE BOZDU
Öte yanden Daum'un "Benim kulübüm, bir gün buraya kesinlkile başkah olacağım" diyerek lanse ettiği Köln'ün başına antrenör olarak şu anda geçme ihtimali ise adeta yok oldu. Daum'un Alman medyasına yaptığı "Köln beş yıl önceki durumda, hiç gelişme sağlamıyor. Benim başladığım zamandan beri hiç bir riske girilmedi." açıklamaları bardağı taşıran son damla oldu. Köln Başkanı Wolfgang Owerath ise "Bu beş yıl içinde iki buçuk yıl Daum takımın başındaydı. Fazla bir şey söylemek istemiyorum. Önümüzdeki günlerde bu konuda Daum'a iyi bir yanıt verecek açıklamalar yapacağım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!