Güncelleme Tarihi:
Almanya’da yapılan araştırmalar mesleğinde başarılı olma baskısının giderek arttığı, çalışanların yarıdan fazlasının mesailerini telaş içerisinde sürdürdüklerini, yüzde 63’ünün süre aynı olmasına rağmen giderek daha çok iş bitirmek zorunda kaldığını ortaya koydu.
Deutsche Welle, Alman Sendikalar Birliği’nin (DGB) yaptığı araştırmada tehlikenin boyutlarının giderek büyüdüğünü bildirdi. Almanya’daki İşyerinde Sağlığı Teşvik Ağı’ndan Christine Richter, psikolojik ve psikosomatik rahatsızlıkların 1970’lerden bu yana 10 kat arttığını, çalışanların uzun süre uykularını tam alamaması ve düşüncelerin tek bir kötü düşünce etrafında dönüp durması, sosyal yaşamdan kopma hissedilmesi halinde hemen doktora gidilmesi gerektiğini söyledi.
Doktorların karar verme sorumluluğu az olan bir bakıcıdan daha çok stresle karşılaştığı, kadınların ailevi işleri ve mesleklerini bir arada sürdürmek zorunda kalmaları nedeniyle erkeklerden daha çok hastalandığı kaydedildi.
IG Metal Sendikası yönetim kurulu üyesi Hans Jürgen Urban, çalışanların yasalarla daha iyi korunması gerektiğini söyledi. Urban, "İşyeri temsilcileri hastalıkların engellenmesinde merkez? rol oynuyor. İş yeri temsilcileri iş yerindeki psikolojik tehditleri incelemek ve engellemek alanında eğitilmeli. Ayrıca politikacılardan iş yerinde stresi azaltan, psikolojik tehditler karşısında önlem alan yeni düzenlemeler talep ediyoruz" dedi.
Yapılan araştırmalar, işyerinde psikolojik rahatsızlıkları bulunan çalışanların işverenlerine yılda 8- 20 milyar euro maliyet yüklediğini ortaya koydu. İşyerinde Sağlığı Teşvik Ağı’ndan Christine Richter, iki yıl önce 18 Avrupa ülkesi çalışanların iş yerindeki psikolojik sağlığının korunmasına dair bir bildiri imzaladığını hatırlatırken, Alman işletmelerin stresi önleyici önlemler alarak rekabette avantaj sağlayabileceklerini yeni fark ettiğini, yöneticilerin çalışanlara dinlenme olanakları tanımaları gerektiğini ekledi.