Strasbourg Türk filmleriyle renklenecek

Güncelleme Tarihi:

Strasbourg Türk filmleriyle renklenecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2009 15:35

Fransa'nın Strasbourg kentinde 21. Türk Film Festivali kent merkezindeki Cinema Odyssee-Odyssee sinemasında bu akşam Tomris Giritlioğlu'nun Güz Sancısı adlı filmi ile başlıyor.

Haberin Devamı

Filmin yapımcısı Tomris Giritlioğlu ve başrol oyuncusu Beren Saat'te bu akşamki açılışa katılacak. 5 Ocak 2010 tarihine kadar Cinema Odyssee’de devam edecek film festivalinde gösterilecek Türk filmleri arasında Türkiye'de gişe rekorları kıran Levent Semerci'nin "Nefes" filmi de var.

Bu seneki Strasbourg Türk Film Festivali'nde ayrıca 50 yıldan beri Türk sinemasında kadınların rol ve yerini vurgulamak amacıyla "Çok kadınlı Türk Sineması" adı altında, Lütfi Ömer Akad’ın “Vesikalı yarim”, Türkan Şoray’ın “Dönüş”, Şerif Gönen’in “”Firar” ve “Kurbağalar”, Biket İlhan’ın “Mavi gözlü dev” ve Pelin Esmer’in “Oyun” adlı filmleri gösterilecek. 21. Strasbourg Türk Film Festival’inin seans saatleri ve filmlerle ilgili her türlü bilgiyi Cinema Odysse: 3, rue des Francs Bourgeois 67000 adresinden veya 03 88 75 11 52 telefondan öğrenilebilir. Geniş bilgi için: www.cinemaodyssee.com

FİLM PROGRAMI

4 Aralık: Güz sancısı saat 20.30'da gösterilecek.
5 Aralık: Can Dündar’ın “Garip” adlı filmi saat 20.30'da gösterilecek.
6 Aralık: Hülya Koçyiğit 20.30'daki “Firar” filminin gösterimi için hazır bulunacak.
7 Aralık , Pazartesi Aksamı da saat 20.30’da yönetmen Reha Erdem “ Hayat var “ filmi için Cinema Odyssee’da sinemaseverlerle birlikte olacak
8 Aralık Salı akşamı yönetmen Atıl İnaç ve senarist Avni Özgürel “ “Büyük Oyun” filminin özel gecesi için Strasbourg’da olacaklar.
9 Aralık Carşamba aksamı ssat 20.30’da yönetmen İnan Temelkuran “ Bornova-Bornova “ filmi için Fransa’da olacak.
10 Aralık Perşembe akşamı, saat 20.30’da Selim Evci “İki çizgi” fılmi için,
11 Aralık Cuma akşamı’da saat 20.30’da kopozitör Özan Eren “Dinle ney” filminin özel gecesine katılacaklar,
12 Aralık’ta yönetmen Nezih Ünen “Anadolu’nun kayıp şarkıları” filminin 20.30’daki seans’ında Strasbourg’da olacak
14 Aralık Pazartesı akşamı Sanatçı Nurgül Yeşilçay, yönetmen Erden Kıral ile birlikte
“Vicdan “ filminin özel gecesine katılacak
15 Aralık, Salı akşamı da saat 20.15’de Nurgül Yeşilçay “7 kocalı Hürmüz” filmi için tekrar Odyssee Sinemaında sinema severlerle birlikte olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!