Stockholm Türk Aile Birliği kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Stockholm Türk Aile Birliği kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2008 22:06

Stockholm'de Bolulular Derneği olarak adından söz ettiren Skerholmen Türk Aile Derneği yeni bir oluşuma giderek Stockholm Türk Aile Birliği adını aldı.

Haberin Devamı

İSVEÇ'in başkenti Stockholm’de son yıllarda Bolulular Derneği olarak adından söz ettiren Skerholmen Türk Aile Derneği, yeni bir oluşuma giderek 'Stockholm Türk Aile Birliği' adını aldı. Stockholm Türk Aile Birliği başkanlığına Erhan Özay getirildi. Erhan Özay, yeni oluşumun gerek Türkiye için gerekse İsveç için geziler düzenleyerek önümüzdeki günlerde farklı faaliyetlerle adından bahsettireceğini söyledi.

Yaklaşık 50 üyeli Stockholm Türk Aile Birliği’nde İstanbullu, İzmirli, Konyalı, Ankaralı, Bolulu, Eskişehirli ve İsveçli üyelerin bulunduğunu belirten Erhan Özay, gelecek yıl için Bolu Kartalkaya’ya üyeleri ile birlikte bir gezi düzenleyeceklerini belirtti.

Özay, üyelerinin çoğunun İsveç’te 40 yılı aşkın süredir yaşayan, İsveç toplumu ile entegrasyon ve asimilasyon sorununu aşmış kişilerden oluştuğunu da vurgulayarak, 'Kendi aramızda çocuklarımızla Türk müziği eşliğinde eğlenmek, özel günlerimizde bu heyecan ve coşkuları yaşamak ve bunları çocuklarımıza aktarmak bizim en büyük gayemiz' diye konuştu.

YENİ YÖNETİM

Erhan Özay’ın başkanlığındaki Stockholm Türk Aile Birliği’nin Yönetim Kurulu şöyle: Semra Çakmak, Hasan Karaoğlu, Alçın Hafif, Erhan Balcıoğlu, Abidin Kesim, Hürriyet Demirörs. Denetleme Kurulu da Recep Şen ve Kadri Tabakoğlu'ndan oluşturuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!