Steinmeier'den bayram ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Steinmeierden bayram ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2009 14:13

Dışişleri Bakanı ve SPD lider adayı Steinmeier, Berlin'de yaşayan Afyonlu Sağ ailesini ziyaret ederek bayramını kutladı. Steinmeier, ailenin küçük çocuklarına hediye, aileye de baklava götürdü.

Haberin Devamı

FEDERAL Dışişleri Bakanı ve Sosyal Demokrat Parti SPD lider adayı Frank Walter Steinmeier, Şeker Bayramı'nın ilk gününde Türk ailesini ziyaret etti. Berlin'de yaşayan Afyonlu Sağ ailesinin bayramını kutlayan Steinmeier, aileye bayram baklavası götürürken evin küçük çocukları a yaşındaki Tutku ve 2 yaşındaki Umut'a ise oyuncak hediye etti.
Sarma ve börek
Almanya'ya 1967 yılında gelen Fahrettin Sağ'ın Treptow'daki evini kurmayları ile ziyaret eden Steinmeier, yaklaşık iki saat Sağ ailesine konuk oldu. Aysel Sağ ve gelin Berna Sağ'ın hazırladığı sarma, Afyon usülü bükme haşhaş böreği ile ev yapımı baklava yiyen Steinmeier, kendisine ikram edilen kahve yerine demli çay içmeyi tercih etti. Evin bahçesinde Sağ ailesinin fertleri baba Fahrettin, anne Aysel, çocuklar Tanju, Hasan ve Soner, gelin Berna, torunlar Tutku ve Umut ile sohbet etti.
Almanya ve Türkiye'yi konuştu
Üç kuşak Türklerin birarada mutlu şekilde yaşamasını öven Steinmeier, Sağ ailesi ile Türkiye ve Almanya'yı konuştu. Fahrettin Sağ'ın çifte vatandaşlık ile ilgili talebini de yerinde bulan Steinmeier, Türkiye'de hangi parti ile daha yakından ilgileniyorsunuz sorusuna “CHP ile eskiden ilişkilerimiz vardı. Kardeş partiydik. Son zamanlarda ilişkilerimiz biraz zayıfladı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!