SSK heyeti 800 vatandaşı aydınlattı

Güncelleme Tarihi:

SSK heyeti 800 vatandaşı aydınlattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 19:19

Üç gün boyunca Nürnberg'de Türk vatandaşlarının sorularını yanıtlayan SSK heyeti, yoğun ilgi gördüklerini söylediler. SSK heyeti, üç gün içinde 800 vatandaşla birebir görüşüp bilgilendirdi.

Haberin Devamı

ALMANYA Emeklilik Sigortası Danışma ve Bilgi Alma Bürosu tarafından Nürnberg’e davet edilen Sosyal Sigortalar Kurumu Tahsisler Daire Başkanı Mehmet Çakmak, Yurtdışı İşçi Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Ziya Ünlü ile Bağ-kur Tahsisler Daire Başkanı Ramis Çakmak temaslarını tamamlayarak yurda döndü.

SEKİZ YÜZ KİŞİ İLE GÖRÜŞTÜLER

Alman tarafının Nürnberg’de yaşayan 4 bin vatandaşımıza yazdığı mektup sayesinde, üç gün içinde 800 vatandaşımızla birebir görüşen ve onların sorularını cevaplayan Türk heyeti, ev sahibi Almanlar tarafından son akşam, Nürnberg Mevlana Sofrası adlı Restoran’da ağırlandılar.

Burada, kalabalık davetli grubu ile birlikte, Konya Etli Ekmek ve diğer Türk yiyecekleri ikram edilen Türk heyetine hitaben bir konuşma yapan Alman Sigorta Danışma ve Bilgi Alma Nürnberg Dairesi Müdürü Bernhard Fink, görüşmelerin yararlı geçtiğini kısa zamanda yüzlerce Türk vatandaşının, hem Alman, hem de Türk emeklilik mevzuatı ile ilgili konularda bilgilendirildiğini söyledi. Fink, Türk konuklarına Noel şarkısı çalan birer kutu Nürnberg’e özgü Lebkuchen (kek) ikram etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!