Sputnik V’ye acil onay istediler: Başımızın çaresine bakmalıyız!

Güncelleme Tarihi:

Sputnik V’ye acil onay istediler: Başımızın çaresine bakmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2021 14:00

Bavyera ve Thüringen eyaletlerinin başbakanları korona ile mücadele için Rus aşısına acilen ihtiyaç olduğunu söyledi. Bavyera Başbakanı Markus Söder, “AB içinde sorun çıkarsa başımızın çaresine bakmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da aşı kıtlığı nedeniyle politikacılar, şimdiye kadar onay verilen BionTech, AstraZeneca, Johnson&Johnson ve Moderna aşılarının yanı sıra Sputnik V adlı Rus aşısının da acilen tedarik edilmesini istiyor. Konuyla ilgili konuşan Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder (CSU), “Sputnik aşısının onayı hakkında mümkün olduğunca hızlı bir şekilde karar verilmesi gerekiyor. Bilim insanları Sputnik aşısının çok güvenilir olduğunu söylüyor. Eğer AB içinde sorun çıkarsa Almanya olarak başımızın çaresine bakmalıyız” dedi. Söder, “Önceki deneyimlerimizden ders çıkararak, tedarik için hazırlığımızı iyi yapmalıyız, koronaya karşı zafer sadece aşıyla olur” ifadelerine yer verdi.

Sputnik V’ye acil onay istediler: Başımızın çaresine bakmalıyız
ALMANYA’DA DA ÜRETEBİLİRİZ
Sol Partili Thüringen Başbakanı Bodo Ramelow ise “Rusya’dan geldiği için ortaya çıkan siyasi kaygıları bir tarafa bırakmalıyız, konu sadece sağlık olmalı” diyerek Sputnik V aşısına acilen onay verilmesini istedi. Ramelow “Nerede hangi aşı varsa, derhal kontrol ettirilip erişime açılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu. Federal Başbakan Angela Merkel’in kendisine görüşmelerin başladığı yönünde garanti verdiğini söyleyen Ramelow, “Rus aşısını Almanya’da da üretebiliriz” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!