SPD’li Volkan Baran’a çok çirkin ırkçı saldırı!

Güncelleme Tarihi:

SPD’li Volkan Baran’a çok çirkin ırkçı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2024 11:15

Almanya’da Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyalet milletvekili Volkan Baran (SPD), seçim bölgesi Dortmund’da bir kişinin önce sözlü, sonra da fiziksel saldırısına uğradı. SPD’nin Eyalet Meclisi Grubu tarafından cumartesi günü Dortmund’da kurulan tanıtım standına katılan Baran, standa yaklaşan bir kişinin “Senin ismini her okuduğumda kusasım geliyor. Yabancılardan bıktık” diyerek önce hakaret ettiğini daha sonra da fiziksel saldırıya geçtiğini söyledi. Baran yaşadığı ırkçı saldırıyı Hürriyet’e anlattı:

Haberin Devamı

“STANDIMIZDA partili arkadaşlarımızla beraberdik. İki kişiden biri bana, ‘Diktatör şartlarda yaşıyoruz, istediğimiz partiyi seçemiyoruz. Bunun için de Essen’de bir siyasi parti kurdum ama seçime alınmadı. Yabancıların ülkemizden gitmesini istiyorum. Artık Almanya için Alternatif’e (AfD) destek vereceğiz’ dedi. ‘Bakın bunları söylüyorsunuz, fikir özgürlüğünüzü kullanıyorsunuz. Sırf bunlar bile demokratik bir ortamda yaşadığımızı göstermeye yeterli’ diye söyledim kendisine. Daha sonra ileri geri konuşmalarına devam edince, standımızdan gitmelerini söyledim. Bu kez de ‘Senin ismini her okuduğumda kusasım geliyor. Yabancılardan bıktık, Almanya’da Almanlardan fazla yabancı görüyoruz. Almanya, Almanlarındır. Yabancı istemiyoruz’ dedi. Ardından ağzını bozarak bağıra bağıra konuşmaya devam etti. ‘Bağırma, bağırılacaksa ben de bağırırım’ dediğimde, hızla üzerime yürüdü, ben sadece durdum, bana çarparak geri döndü. Dolayısıyla fiziksel olarak darp etmeye kalkıştı ama büyük kayaya çarptı. Polislerin geldiğini görünce de bağıra bağıra hızla uzaklaştı.”

Haberin Devamı

‘BENİ KORKUTAMAZLAR AMA...’
“25 yıldır siyasetin içindeyim. Bu tarz olayları yaşayabileceğimizi biliyordum. 2015 yılında belediye önünde benzer saldırıya maruz kalmıştım. 2017’de arabamıza saldırdılar. Bazı sıkıntılar yaşamıştık ve evimizi başka semte taşımak zorunda kalmıştık. Bu tür işlerle beni korkutamazlar ama ailem her olayın ardından endişeye kapılıyor, olaylardan etkileniyor ve üzülüyorlar. Göçmenlere yönelik bu tarz yaklaşımlar artıyor. Bu yüzden vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekir. Bu yaşananlardan sonra bizi endişelendiren, gelecekte yerel siyasete aday olmak isteyen genç kadın siyasetçiler bu tip insanlar karşısında çok zorlanır. Bu hakaretleri kaldıramazlar. Seçim kampanyasını, nasıl yürütecekler.”

 

SPD’li Volkan Baran’a çok çirkin ırkçı saldırı

AfD’NİN YÜKSELMESİ CESARET VERİYOR’
Baran, “Bu tip olaylarda AfD’nin etkisi nedir” sorusuna ise şu cevabı verdi: “AfD’nin oyunun artırmasının bu tip insanlara cesaret verdiğini düşünüyoruz. Benzer, tek tük sözleri sarf edenleri görüyorduk ama sadece bir iki kişi değil. Son zamanlarda iyi giyinmiş, düzgün görünümlü insanların arasından bazıları da ‘Almanya’da yabancı istemiyoruz, Almanlardan çok yabancı görüyoruz. AfD’ye destek vereceğiz’ gibi sözler sarf edebiliyorlar. Bundan dolayı özellikle göçmen vatandaşların oy tercihlerini demokratik partilerden yana kullanmalarını öneriyoruz.”

Haberin Devamı

EMNİYET SORUŞTURMA BAŞLATTI
Dün Dortmund Polis Merkezi’ne giderek ifade veren SPD’li Volkan Baran, “Dortmund Polisi olayla ilgili soruşturma başlattı. Stant çevresindeki sokak kameralarını incelemeye alarak şahsı tespit etmeye, yalnız mı değil mi diye araştırmaya başladı. Ayrıca Essen’de herhangi bir siyasi parti girişimi var mı yok mu onu da inceleyecek. Biz de soruşturmanın sonuçlarını bekleyeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!