Sözler tutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Sözler tutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2010 16:02

Hamburg ve çevresi Türk Toplumu (TGH) 21 Aralık, Salı akşamı saat 17.00'de Landwehr tren istasyonunda yapılacak Ramazan Avcı'yı Anma Mitingi'ne destek çağrısı yapıldı. Avcı'nın eşi, "Cinayet sonrası çok sözler verildi. Eşimin adı sokağa verilecek denildi. Ama hiçbir tutulmadı" dedi.

Haberin Devamı

HAMBURG'DA Ramazan Avcı'yı Anma İnisiyatifi tarafından 21 Aralık salı akşamı saat 17.00'de Landwehr tren istasyonunda düzenlenecek mitinge Hamburg ve çevresi Türk Toplumu da destek verdiği açıklayarak Hamburglulara katılım çağrısında bulundu. TGH'nin Altona semtindeki binasında TGH Başkanı Hüseyin Yılmaz, Ramazan Avcı'nın eşi Gülistan Ayaz-Avcı, oğlu Ramazan Avcı ve Türkiye’den gelen ağabeyi Hüseyin Avcı'nın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında Yılmaz, “25 yıl önce Ramazan Avcı neonazilerin saldırısına uğradı ve öldü. Avcı'nın ölümü farklı görüşte göçmen dernek ve kuruluşlarını ortak müşterek olan ırkçılıkla mücadelede birleştirdi. Ramazan Avcı'nın katledilişi eski adıyla Türkiye Göçmenler Birliği olan TGH'nin ve onun takipçisi Almanya Türk Toplumu'nun (TGD) kuruluş nedenidir. Irkçı cinayetin üzerinden 25 yıl geçti. Ramazan Avcı'yı anarak ırkçılığı ve yabancı düşmanlığa karşı tavrımızı koymak istiyoruz. Öldürüldüğü yere onun adı verilmeli. 21 Aralıkta inisiyatif tarafından yapılacak mitingi destekliyor ve herkesi katılmaya çağırıyoruz” dedi.

Ramazan Avcı'nın eşi Gülistan Avcı, 25 yıl önce büyük yankı uyandıran cinayet sonrası çok sözler verildiğini ve eşinin adının sokağa verileceğinin söylendiğini belirterek, ”Çocuğunu görmeyi çok istiyordu, ama göremedi. Oğlum hiç 'baba' kelemisini kullanamadı. Ancak o sözler çabuk unutuldu. En azından 25 yıl sonra da olsa artık o alana Ramazan Avcı'nın adı verilmesi acımızı dindirmez ama topluma ırkçılığa karşı bir mesaj verilmiş olur” dedi. Oğlu Ramazan Avcı, “Babamın nasıl öldüğünü 13 yaşımda öğrendim. Annem benden gizledi. Hiç babamı tanımadım. Baba ile büyümek nasıl bilmiyorum. Neonaziler babam ile benim çocukluğumu da zehir ettiler” dedi.

Ramazan Avcı’nın mitinge katılmak için özel Türkiye’den gelen ağabeyi Hüseyin Avcı, “Ben Almanya’da yaşıyordum. Ramazan’ın katledilmesinden sonra Türkiye’ye döndüm. Şimdi mitinge katılmak için tekrar geldim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!