‘Soykırımı durdurun’ protestosu

Güncelleme Tarihi:

‘Soykırımı durdurun’ protestosu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2024 12:16

Almanya’nın başkenti Berlin olmak üzere birçok kentinde binlerce kişi hükümetin İsrail’e silah sevkiyatı planını protesto etti.

Haberin Devamı

İSRAİL’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız devam ederken, Batı ülkeleri ise Tel Aviv yönetimine maddi ve askeri destek vermeyi sürdürüyor. Almanya’nın İsrail’e mühimmat gönderme planı, başkent Berlin başta olmak üzere Münih, Bremen, Kiel, Bielefeld, Freiburg ve Stuttgart kentlerinde protesto edildi. Filistin yanlısı dernekler ve onlara destek veren bazı sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen gösterilerde binlerce kişi, Alman hükümetinin silah sevkiyatını durdurmasını istedi. Berlin’deki Potsdammerplatz Meydanı’nda düzenlenen gösteride, “İsrail’e silah yok” sloganı atan protestocular, Gazze’de yaşanan insanlık dramına daha fazla seyirci kalınmaması gerektiğine dikkati çekti. Gösteride yapılan konuşmalarda, “Gazze’deki soykırım 6 aydan fazla bir süredir devam ediyor. Binlerce insan yaralanıyor, öldürülüyor, moloz altına gömülüyor, milyonlarca insan evlerinden sürüldü ama yine de İsrail saldırılarının sonu görünmüyor. Alman silah şirketleri İsrail için silah ve mühimmat tedarik etmeye devam ediyor. Gözlerimizin önünde katliam yapılıyor. İsrail’in yanında yer alarak Alman hükümeti bu soykırıma ortak oluyor. Almanya’nın İsrail’e silah sevkiyatı, 7 Ekim tarihinden bu yana 10 katına çıktı. Bu nedenle Almanya, İsrail işgal Ordusu tarafından işlenen sayısız savaş suçunun suç ortağıdır” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

ARBEDE YAŞANDI
Berlin polisi, yürüyüşün başlamasına uzun süre engel olurken, meydanda toplanan kalabalığı İsrail’in ‘var olma hakkına’ karşı slogan atılmaması konusunda ve bazı yasaklı sloganlara karşı uyardı. Protestocular ile yaşanan arbedede polis, birçok kişiyi gözaltına aldı. Konuşmaların ardından yaklaşık 2 bin kişi polisin yoğun güvenlik önlemleri altında yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasına “Almanya finanse ediyor, İsrail bombalıyor”, “Soykırımı durdurun”, “Özgür Filistin”, “Terörist İsrail” gibi sloganları atıldı. Bazı protestocular da üzerlerinde “Suskunluğunuz utanç verici, 34 bin insan öldü”, “Çocukları bombalamak, savunma hakkı değildir” yazan pankart taşıdı. Küçük bir grup Yahudi’nin de eyleme destek vediği görüldü. Grup, “Yahudiler, soykırıma silah göndermeyin diyor” yazan pankart taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!