Sorunlarımızın takipçisiyiz

Güncelleme Tarihi:

Sorunlarımızın takipçisiyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2010 15:25

Hollanda Türk İşadamları Derneği Başkanı Turgut Torunoğulları, ortak sorunlarla ilgi olarak tatmin edici yanıtlar alana kadar hem Hollanda’daki hem de Türkiye’deki yetkililere raporlar sunmaya devam edeceklerini söyledi

Haberin Devamı

HOLLANDA Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) Başkanı Turgut Torunoğulları, Ramazan ayı dolayısıyla verilen iftar davetinde “Ortak sorunlarla ilgi olarak tatmin edici yanıtlar alana kadar hem Hollanda’daki hem de Türkiye’deki yetkililere raporlar sunmaya devam edeceğiz. Sorunlarımızın ve istemlerimiz takipçisi olacağız” dedi.


Spijkenisse kentindeki Atlas Otel’de verilen davete Rotterdam Başkonsolosu Esen Altuğ, CDA (Hıristiyan Demokratlar) milletvekili Coşkun Çörüz, D66 (Demokratlar66 Partisi) milletvekili Fatma Koşer Kaya, Muavin Konsolos Günay Babadoğan Ertan, Feijenoord İlçesi Belediye Başkanı Seyit Yeyden, Rotterdam Belediyesi encümen üyesi Hamit Karakuş, Türk kökenli yerel politikacılar, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ile işadamları katıldılar.

Haberin Devamı

HOTİAD’ın kurulduğu günden bu yana Türk işadamlarının dışa açılan ‘ortak sesi’ olduğunu belirten Torunoğulları, eğitimin büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Eğitimin iş dünyasındaki rolünün ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Dünya markası olmanın iyi bir eğitimden geçtiğinin farkındayız. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek” dedi.


Türk toplumunun 50 yıllık süreç içinde toplumsal yaşama katılımcılık konusunda çok önemli mesafe kattetiğini anlatan Rotterdam Başkonsolosu Esen Altuğ, “Bu tablodan gurur duyuyoruz” diye konuştu. Eğitimin önemine de değinen Altuğ, “Eğitim geleceğe en önemli yatırımdır” ifadesini kullandı. Rotterdam Başkonsolosu Esen Altuğ, Avrupa’daki Türk işadamlarının başarısının hem ülke tanıtımına, hem de Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine önemli katkı sağladığını vurguladı.


Ramazan’ın paylaşım ayı olduğunu anlatan Avrupa İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Bahçekapılı, güzelliklerin paylaşılmasının önemine vurgu yaptı. İnsanın bir denge unsuru olduğuna da işaret eden Bahçekapılı, “İnsan dengeyi terazide tutuğu ölçüde mutlu olur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!