Sorunları çözmek için birleştiler

Güncelleme Tarihi:

Sorunları çözmek için birleştiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2007 22:40

Hollanda'da yabancıların çoğunlukta olduğu problemli semtlerin sorunlarını ortadan kaldırmak için kurum ve kuruluşlar harekete geçti. Hamilelik, doğum, eğitim ve yetişkinlik alanlarında hizmet veren 11 kuruluş bir araya gelerek, ortak çalışma belgesine imza attılar.

Haberin Devamı

Hollanda’da yabancıların çoğunlukta olduğu problemli semtlerin sorunlarını ortadan kaldırmak için kurum ve kuruluşlar harekete geçti. Hamilelik, doğum, eğitim ve yetişkinlik alanlarında hizmet veren 11 kuruluş bir araya gelerek, ortak çalışma belgesine imza attılar. Kuzey Hollanda, Zaandam kenti, Poelenburg semtinde gerçekleşen imza törenine, çok sayıda siyasetçi, eğitimci ve seçkin davetli topluluğu katıldı. İmza töreninde bir konuşma yapan Zaandam kentinde Yaşam ve Eğitimden sorumlu İşçi Partili (PvdA) Belediye Encümen Üyesi Corrie Noom, yabancılara seslenişte bulunarak 'Problemler konuşulup halledilir, evde oturarak değil. Aile içerisinde bir sıkıntınız veya bir üzüntünüz varsa, bunu yetkililerle konuşup halledebilirsiniz. Bundan sonra bütün problemler bir çatı altında çözüm bulacaktır. İşte bugün Hollanda’da bir ilke imza atıyoruz' diyerek Gençlik ve Aile sorunlarının ele alınacağı ‘Jong Centrum’ adı altındaki sağlık merkezin açılışını yaptı.
Kurdelenin kesilip, imzaların atılmasının ardından, Poelenburg semti çocukları ile bir araya gelen yetkililer, Palyoço gösterileri ile neşeli dakikalar geçirdiler.

Hollanda’da bir süre önce Zaandam Poelenburg semtinin de içinde yer aldığı toplam 56 semt, problemli semtler olarak açıklanmıştı. İkamet, Semt ve Uyum Bakanı Ella Vogelaar, semtleri iyileştirme konusunda çalışmalar başlatıp, bütçeden ek ödeneğin ayrıldığını açıklamıştı. Çoğunluğu Türklerden oluşan Poelenburg semtinde yaşanan problemler, genelde eğitimsizlik ve işsizlikten kaynaklandığı düşünülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!