Son kozunu Türklere oynadı

Güncelleme Tarihi:

Son kozunu Türklere oynadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2011 17:26

DANİMARKA Başbakanı Lars Lökke Rasmussen, seçime bir gün kala çok sayıda Türk’ün çalıştığı toptancı firma Metro Grosmarket’i ziyaret etti.

Haberin Devamı

Liberal Partili Rasmussen, markette çalışan Türkler arasından Songül Gül, Bülent Binici ve Nihat Akdağ’ın sorularını yanıtlayıp, iktidarı döneminde Yabancılar Yasası’na neden kısıtlamalar getirdiklerini, tekrar iktidara gelirse neler yapacaklarını anlattı. Başbakan Rasmussen’e ülkenin içine düştüğü ekonomik kriz ve toptancı firmaların yaşadıkları sorunları nasıl çözeceğini, içki ve sigarayı yasaklamayı düşünüp düşünmediğini soran Songül Gül’e, sigara ve içki fiyatlarının arttırılması veya yasaklanması durumunda bundan sınır ticareti yapan Alman firmalarının ve kaçakçıların kazanacağını söyledi.

Bülent Binici de aile birleşimindeki 24 yaş sınırı nedeniyle evlenen Türklerin eşlerini Danimarka’ya getiremediklerine dikkat çekerek, yaş sınırını kaldırıp, kaldırmayacaklarını sordu. Kampanya boyunca görüştüğü Türklerin, özellikle kadın ve genç kızların kendisine, yasadan memnun olduklarını belirten Rasmussen, şöyle dedi:

“24 yaş sınırı belki biraz ağır bir kısıtlama ama 24 yaş öncesinden de aile birleşiminden yararlanmak mümkün. O zaman bazı şartları yerine getirmek, puan toplamak gerekiyor. Yani dilimizi öğrenen, çalışan, kendi ayakları üzerinde duranlara bu hakkı daha erken tanıyoruz. Ben geçen hafta Arhus’ta Türk aileleri ve Türk kadınlarıyla bir araya geldim. Bana 24 yaş sınırının 16 yaşındaki kızların zorla evlendirilmelerini önlediğini, genç kızların evlenmek yerine eğitime yönlendiklerini söylediler. Türkiye’deki aile yakınları belki de küçük kızların evliliğini zorunlu görebilirler. Ama Danimarka buna izin vermez. Çocukların yaşlarının ilerlemesini ve kendi kararlarını kendileri verebilecek yaşa gelmelerini beklemek gerekir. Bu yasa büyük sükse yarattı. Üniversitelerde okuyan Türk ve göçmen kızların sayıları, Danimarkalı kızların sayılarını geçti. Bence yasa doğru ve bu nedenle kaldırmayı düşünmüyoruz.”

BU GAZETEYİ SAKLAYACAĞIM
Rasmussen’in Hürriyet Gazetesi’nde yayımlanan kendisi ile ilgili haberleri Türkçe okumaya çalışması, Danimarka medyasının ilgisini çekti. Danimarka televizyon kanalları, Rasmussen’in Hürriyet’i Türkçe okumaya çalışmasını canlı yayınladılar. Rasmussen, “Bu gazeteyi saklayacağım benim için büyük bir anı” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!