Son 16'nın korkulu rüyası Real Madrid

Güncelleme Tarihi:

Son 16nın korkulu rüyası Real Madrid
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2012 17:11

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarının sona ermesinin ardından tüm dikkatler 20 Aralık 2012 tarihinde İsviçre'nin Lozan kentinde yapılacak son 16 takım eşleşmelerine çevrildi.

Haberin Devamı

İspanyol devi Real Madrid'in grubu Borussia Dortmund'un arkasında ikinci olarak bitirmesi, diğer gruplardan lider olarak çıkan takımların kabusu oldu. Son 16'ya kalan aynı ülkenin takımları birbiriyle mücadele edemezken, gruplarından lider çıkan Bayern Münih, FC Schalke 04, Manchester United, Paris Saint German ve Juventus Turin, Real Madrid'in muhtemel rakipleri arasında yer aldı.

FC Barcelona ve FC Malaga da gruplarını lider olarak bitirse de Real Madrid ile ancak çeyrek finale yükseldiklerinde karşılaşabilecek. Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez üç Alman takımı birden lider olarak gruplardan çıkarken, geçen sezonun Bundesliga şampiyonu Borussia Dortmund, aralarında en güçlü ekip olarak Galatasaray ve AC Milan'ın gösterildiği grup ikincileriyle çeyrek final için mücadele etme durumu doğacak.

2011/2012 sezonunda yarı finalde Real'i geçerek evinde final oynayan ancak Chelsea'ye penaltı atışlarında yenilen Bayern'in formda santrforu Mario Gomez, Real hakkında şunları söyledi: “Real Madrid gibi bir takıma karşı yüzde 100 performans sergilememiz gerektiği ortada. Ancak bu bize karşı oynayan takımlar için de geçerli. Tüm rakipleri geçerek finale yükselmek istiyoruz” dedi.

2012/2013 Şampiyonlar Ligi son 16 takımın karşılaşmalarının ilk maçları 12 ile 20 Şubat 2013 ve rövanşları 5 ile 13 Mart tarihlerinde oynanacak. Yarı finale kalmayı başaran takımlar ayrıca UEFA'dan 3,9 milyon Euro'luk primi de kasalarına katacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!