Sol Parti’yi böldü

Güncelleme Tarihi:

Sol Parti’yi böldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2023 10:14

Sahra Wagenknecht, daha yeni bir parti kurmadan yıllardır üyesi olduğu Sol Parti’yi böldü. Parti yönetiminin “Sol Parti’nin geleceği, Sahra Wagenknecht’siz bir gelecektir” kararı alarak milletvekilliğini de iade etmesini istediği Wagenknecht’e kapıyı göstermesi, partide isyana yol açtı.

Haberin Devamı

PARTİ yönetiminin kararını, “Bu karar hem büyük bir hata hem de dayanışma ve çeşitliliği ilke edinen Sol Parti’ye layık değil” diyerek eleştiren Sol Parti Federal Meclis Grup Başkanı Amira Mohamed Ali’nin ardından başka politikacılardan da tepkiler geldi. Sol Parti eski Eş Başkanı Klaus Ernst ile Federal Meclis Grubu Genel Sekreteri Alexander Ulrich, Sahra Wagenkencht’in partide yeri olmadığı kararını oy birliğiyle alan yönetimi toptan istifaya çağırdı. Ernst ve Ulrich, Sol Parti’nin Eş Başkanları Janine Wissler ve Martin Schirdewan’ı ‘partiyi bölmek ve itibarsızlaştırmakla’ suçlarken, “Bu yönetim başkalarının kurup bu düzeye getirdikleri Sol Parti’yi yok etmek istiyor. Oy birliğiyle böyle bir karar alan tüm yöneticiler derhal istifa etmeli” görüşünü vurguladılar. Her iki politikacı da Sahra Wagenknecht’in milyonlarca insan ve partideki binlerce üye adına konuştuğunu belirtirken, milletvekilliğini kesinlikle bırakmaması gerektiğini savundular.

Haberin Devamı

‘İTİBARSIZLAŞTIRIR’
Sol Parti Federal Meclis milletvekili Sevim Dağdelen de parti yönetiminin kararını sert bir dille eleştirdi. Böyle bir kararın partinin kendi kendini yok etmek istediği anlamına geldiğini belirten Dağdelen, “Bu karar, partiyi böleceği gibi itibarsızlaştıracak ve önemsizleştirecektir” dedi. Siyaset bilimcisi Albrecht von Lucke de Sahra Wagenknecht’in partiyi terk etmesinin ‘Sol Parti’nin sonu’ anlamına geleceğini savundu. Aynı zamanda Wagenknecht’in yeni bir parti kurması halinde Amira Mohamed Al, Sevim Dağdelen, Klaus Ernst ve Alexander Ulrich başta olmak üzere birçok Sol Parti’li politikacının Wagenknecht’in yanında yer alacağını ileri sürdü.

BAKMADAN GEÇME!