Sol Parti’den aşırı sağ için 5 maddeli plan

Güncelleme Tarihi:

Sol Parti’den aşırı sağ için 5 maddeli plan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2011 15:56

Federal Alman Meclisi Başkan Yardımcısı Petra Pau, neonazi terör saldırılarını araştırmak üzere meclis bünyesinde araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Haberin Devamı

Yeşiller Partisi’nin de bu böyle bir talebi olduğunu hatırlatan Sol Parti’li Pau, yeni yılın ilk aylarında bunun için girişimde bulunacaklarını söyledi. Pau, aşırı sağla mücadele eden özellikle sol sivil inisiyatiflerin zan altında bırakıldıklarını ve aşırı sağla mücadele için kurulan asayiş birimlerinin kapatıldığını belirtti. Partilerin olaylara çoğunlukla ideolojileri doğrultusunda yaklaştığını da kaydeden Pau, özellikle Federal Aile Bakanı Kristina Schröder’in aşırı sağ terörü görmezden geldiğini ve aşırı sağla mücadelede bütçeleri kıstığını belirtti.

Aşırı sağ ve ırkçılıkla mücadele için parti olarak 5 maddelik bir program hazırladıklarını da kaydeden Pau, Sol Parti olarak saldırıların şeffaf ve tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkartılmasını, daha az istihbarat ve daha fazla demokrasi, neonaziler arasındaki köstebeklerin geri çekilmesini, aşırı sağa yönelik bağımsız gözetleme birimi kurulmasını ve aşırı sağla mücadelede yeni bir yapılanma önerdi. Petra Pau, yabancı ve Yahudi düşmanı, ırkçı saldırıların tyeniden incelenmesi gerektiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!