‘Sokak Satıcıları’ Berlin’e geliyor

Güncelleme Tarihi:

‘Sokak Satıcıları’ Berlin’e geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2012 15:23

TÜRKİYE’nin 19’uncu yüzyıldaki sokak satıcıları, bu hafta sonu itibariyle Berlin’de de sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Suna-İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü ve Kaleiçi Müzesi’nin fotoğraf arşivinden oluşturulan ‘19. Yüzyıl Türkiyesi’nde Sokak Satıcıları: Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi Fotoğraf Arşivinden Bir Seçki’ başlıklı serginin açılışı, 17 Şubat’ta Berlin Türk Evi’nde yapılacak.

Türkiye’de büyük ilgi gören serginin amacının, 19’uncu yüzyıl Türkiyesi’nin toplumsal yaşam serüveninde sempatik roller alan, ancak günümüzde birçoğu kaybolup, unutulan sokak satıcılarını, Basile Kargopoulo, Abdullah Kardeşler, Pascal Sébah gibi döneminin öncü fotoğraf ustalarının objektiflerine yansıyan biçimiyle Berlinlilere de tanıtmak ve hatırlatmak olduğu belirtildi.

130 fotoğraf yer alacak

Dondurmacısından oyuncakçısına, salepçisinden macuncusuna, sakasından hamalına, yüzyılların kültür imbiğinden süzülerek gelen bir milletin, parça-bütün ilişkisini, hatıralarını ve hafızalarını 130 fotoğrafla gözler önüne seren serginin, döneminin üretim kültürüne, yeme-içme alışkanlıklarına, gündelik yaşamına ve eğlence anlayışına samimi göndermelerde bulunduğuna da dikkat çekildi.

18 Şubat’tan 1 Mart’a kadar salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri saat 12.00 ile 16.00 arasında ‘An der Urania 15, 10787 Berlin’ adresindeki Türk Evi’nde ziyaret edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!