Şok gönderme..

Güncelleme Tarihi:

Şok gönderme..
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2013 18:11

"Siz gidip haddini aşarak transfer yaparsanız iflas etmiş olursunuz..."

Haberin Devamı

FB TV'nin yayınına konuk olan yöneticiler Yılmaz ve Aytöre'nin açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

Tolga Aytöre: UEFA'nın verdiği bu karar, daha önce verdikleri kararlarla bire bir örtüşmemektetir. Emsal karar değildir.

Tolga Aytöre: "Fenerbahçe Başkanı, 3-5 kişinin bağırmasıyla ile göreve gelmediği için, görevden de bu şekilde gitmeyecektir."

Talat Yılmaz: "Derbi öncesinde dayanışma ve içerisindeyiz. İnönü Stadı'ndaki son derbiyi oynamak bize nasip olacak sanıyorum.

Deniz Tolga Aytöre: "UEFA'dan alınan cezaya yol açacak işleri yapanları Fenerbahçe taraftarı olarak adlandırmak yanlış olur. Kar maskeli insanları Fenerbahçe taraftarı olarak adlandırmıyoruz. 13 müsabaka oynamışız ve 12'sinde ceza almışız. Saha kapatma ve para cezalarından bahsediyorum. Tüm uyarılara rağmen yönetimi, takımı proveke etmek için yapılıyorsa geçiştirmemek gerekiyor. Biz bu işle uğraşacağız."

Haberin Devamı

Talat Yılmaz: Eger bu işin önü alınmazsa diğer kuluplerin de başına gelecek. Sezon öncesinde Avusturya'da Almanya'da maç yapmamıza izin vermediler.

Tolga Deniz Aytöre: Türkiye bir çok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapıyor ve yapmak istiyor. Bu olanlar ülkemize zarar veriyor.

Tolga Deniz Aytöre: F.Bahçe'nin her fırsatta eleştirilmesine alıştık. Bu konuda bile yönetime suç bulunuyor. Biz alıştık artık.

Tolga Deniz Aytöre: Taraftarımız şunu bilmeli. Biz yapmak zorunda olduğumuz konularda kanal kanal dolaşmayız.

Tolga Deniz Aytöre: Aziz Yıldırım önderliğindeki yönetimin kamouyu oluşturma gibi bir eyleme ihtiyacı yoktur.

Talat Yılmaz: Bu ağır cezalar planlı eylemler sonucunda gerçekleşiyor. Bunu böyle kabul ettik. Hayatlarında salona gelmemiş insanlar başkan ve yönetim aleyhinde söylemlerde bulunuyorlar. Bu çirkin davranışı Fenerbahçe'yi kurtarmak adına yaptıklarını söylüyorlar. Bunların azmettiricileri var. Bunlar önemsenecek olaylar. Bunlar Türkiye'ye zarar veren olaylar en başta. Bu işe son verilmeli diye herkes bağırıyor artık. Bizim silah ya da kolluk kuvvetimiz yok. Yasa var. Buna güveniyoruz. Güvenlik güçleri bunları takip ediyor. Bu kişiler hakkında cezai uygulamalar koyulması gerekiyor.

Haberin Devamı

Talat Yılmaz: Savcıya gidiyor, oradan ellerini kollarını sallaya sallaya çıkyorlar. Ceplerine de para konuyor biryerlerden. Bu değirmenin suyu nereden geliyor diye sormak lazım. Bir hak gaspı var ortada. Bizim görevimiz stat dışındaki güvenliği sağlamak mı? Bütün bunlar organize, planlı programlı işlerdir. Adalet mekanizmasını göreve davet ediyoruz. Bu işin önünü alamazsak diğer kulüplerin de başı yanacak. Avusturya'da vs. bizlerin maç yapmasına izin vermiyorlar. Bu iş büyüyor. Bilinçli Fenerbahçe taraftarının da tepkileri yeterli kalmıyor.

Talat Yılmaz: Organize suç örgütü kuran insanlarla bize gidin konuşarak anlaşın deniyor. Bu raddeye gelmiş bir organizeyle biz nasıl birlikte konuşalım. Böyle bir kanun yok.

Haberin Devamı

Deniz Tolga Aytöre: UEFA ile Türkiye'de 3-5 arkadaşın kurduğu Spor Hukuku bürolarını karıştırıyorlar. Ne 3 Temmuz'undan bahsediyoruz. Fenerbahçe'nin lobisi olmaması gibi bir söylem var deniyor. Fenerbahçe'nin lobisi olmayanlar fikir sahibi olmaya çalışıyor. Bugüne kadar Avrupa'da en çok dava kazanan bir kulüptür Fenerbahçe. Ortega davasından Roberto Carlos davasına kadar başarılarımız var. Bunları kazanmak başarıdır. Lobi olmadan bunlar nasıl oluyor. 3 Temmuz sürecinden dolayı bizim repütasyonumuzun kötü olduğunu söylüyorlar. UEFA bu tür şeylere bakmaz. UEFA der ki, ' Benim organizasyonuma sen zarar verdin mi, vermedin mi?' Bunun hesabını sorarlar.

Haberin Devamı

Talat Yılmaz: Ebedi dostumuz, ezeli rakibimiz sözleri havada kalmasın.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın, "Sermaye arttırımı olmasaydı kulüp iflasın eşiğine gelecekti" sözlerinin hatırlatılması üzerine Genel Sekreter Talat Yılmaz şu sözleri söyledi:

"Neden ara transferde Fenerbahçe daha makul davrandı? Halka açık olan bir şirkette SPK ve vergi mevzuatına harfiyen uyarak iş yapabilmek için. Fenerbahçe'de kimse 'iflas' diye bir kelimeyi ağzına almaz. Siz ödeyemeyeceğiniz tarzda transfer yaparsanız, bir takım küçük yatırımcıyı aldatma yoluna giderseniz bu tarz sözler söylemeye de mecbur kalırsınız."

Tolga Aytöre de Fatih Terim'e PFDK tarafından verilen 3 maçlık cezaya ilişkin imalı açıklamalar yaptı:

Haberin Devamı

"TFF Başkanı bu kararın ne olacağını karar verilmeden önce bizlere de açıklamasını isteriz. Spor Hukukunda bir buluş yaratarak hakemin ihraç yetkisinin olmadığını ve bu yüzden cezaların bu seviyede kalacağını, PFDK'nın hangi gerekçelerine yansıdığını merak ediyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!