Soğuk hava cep yakacak

Güncelleme Tarihi:

Soğuk hava cep yakacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2010 10:45

Avrupa 2011'e kar yağışı ve aşırı sağuklarla girecek. Meteoroloji uzmanları, kar yağışının ve yollardaki buzlanmanın yeni yılda da süreceğini açıkladılar. Soğuk hava nedeniyle evlerdeki enerji tüketimi de artarken, vatandaşın cebinden geçen yıla kıyasla 150 Euro daha fazla para çıkacağı açıklandı.

Haberin Devamı

METEOROLOJİ uzmanları, geçtiğimiz günlerdeki kar yağışının yeni yıla girerken de süreceğini açıkladılar. Gece eksi 25 dereceye varan soğukların 2011'de de etkisini kaybetmeyeceğini belirten uzmanlar "Şimdiden karla kaplı ve buzlanan yollara hazırlıklı olalım" dediler. Verilen bilgiye göre Almanya'da hava sıcaklığı bugün ve yarın eksi derecelerde kalacak ve özellikle güney bölgelerinde kar yağacak. Yollardaki buzlanmalar nedeniyle sürücülere daha dikkatli olmaları uyarısı yapılırken tedbir almayanların mutlaka kış lastiği kullanmaları tavsiye edildi.

ISI HARCAMALARI ARTTI
Bu arada soğuk hava nedeniyle enerji tüketiminin de arttığına dikkat çekildi. Yetkililer, "Soğuk havada kaloriferler daha uzun süre yakılıyor. Bu nedenle bu yıl ısı harcamaları diğer yıllara oranla daha yüksek olacak. Tüketicinin cebiden daha fazla para çıkmış olacak" dediler. Alman Federal Ekonomi Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre geçtiğimiz yılla kıyaslandığında 2010'daki enerji tüketimi yüzde 4,1 artış gösterdi. Benzin, mazot, elektrik ve gaz tüketimini dikkate alan yetkililer, dört kişilik bir ailenin yılda ortalama 4 bin 400 Euro'luk enerji tükettiğini duyurdular. Bu da bir önceki yıla göre vatandaşın cebinden 150 Euro daha fazla çıktığını gösteriyor. Bu yılki soğuklar nedeniyle bu miktarın daha da yüksek olabileceğine dikkat çekildi.

EVİN ÖNÜNÜ KİM TEMİZLEMELİ?
Öte yandan kaldırımlardaki kar ve buzların temizlenmesi ile ilgili de bilgi veren yetkililer "Karın temizlenmesi normalde belediyelerin işi. Ancak tüzüğe bağlı uygulamalarda binanın çevresinin temizlenmesi konut sahibine devrediliyor. Konut sahibi binada kendi oturmuyorsa bu sorumluluğu kiracısına yükleyebiliyor. Ancak bunun için konuyla ilgili maddenin kira sözleşmesinde ya da aynı sözleşmenin bina yönetmeliği bölümünde yer alması gerekiyor" bilgisini verdiler.

TAZMİNAT ALABİLİRSİNİZ
Verilen bilgiye göre kar ve buzlanmanın sonucu olarak bir kaza meydana gelirse, zarar gören kişi masrafın karşılanması ve tazminat hakkı elde eder. Zarar ya da tazminat olayın meydana geldiği yeri temizlemekle sorumlu kişiden tahsil edilir. Kişi hakkında ayrıca ihmal sonucu yaralamaya neden olma suçlamasıyla işlem yapılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!