Güncelleme Tarihi:
Evlerde, neredeyse her mutfakta bulunan ya da marketlerden, manavlardan kolayca temin edilebilen meyve, sebze ve bitkilerle gripten kurtulmak mümkün.
İŞTE DOÐAL REÇETELER
-Zencefil: Dilimlere ayırdıktan sonra 10 dakika sıcak suda bekletip içilir. Virüsler bu yolla yok edilir.
-Adaçayı: Boğazı, adaçayı ile gargara etmek iltihapları yok eder.
-Tuz: Yarım kaşık tuz, sıcak suda eritilip pipetle burna damlatılabilir.
-Yumurta: Yatmadan önce, bir yumurtanın sarısı bir çorba kaşığı üzüm şekeri ve biraz karabiberle 150 mililitre şarabın içine karıştırılıp içilebilir.
-Bronşite karşı 50 gram domuz yağı ısıtılıp, mentol yağı ile karıştırıldıktan sonra göğüs ve sırta sürülüp bir bezle bağlanmalıdır.
-Karabiber: Yiyecekler bol karabiberle tüketildiğinde ateşi düşürür.
-Lahana: Çiğ lahana yaprakları yünlü bir kumaşla eklemlere sarılırsa üşütme kaynaklı eklem ağrıları geçer.
-Kakule türü baharatlı çay: Bu çayı içenler derin uyur ve gece rahat ederler.
-Sarımsak: Sarımsak, tıkalı burunları açar. rahat nefes aldırır.
-Tavuk suyu: Tavuk sulu çorbalar virüsleri öldürür.
-Acı biber: C vitamini deposudur ve kan dolaşımını hızlandırır.
-Soğan: Üşütme nedeniyle ağrıyan kulağa doğranmış ve ısıtılmış soğan sarılırsa iyi gelir.
-Kandis şekeri: 70 gram kandis şekerini 90 gram ezilmiş soğanla karıştırıp, günde üç çorba kaşığı yutmak boğaz ağrılarını giderir.
-Ballı süt: Boğaz ağrılarını tedavi eder. Ancak süt en fazla 40 derece ısıtılmalıdır.
-Anason: Çayla anason içilirse burun akıntısına neden olur, tıkanmaları önler.
-Dolmalık biber: Terlemeye yardımcı olur, soğuk algınlığına iyi gelir.
-Limon: Çifte espresso kahvesi limon suyuyla içilirse baş ağrılarını keser.
-Mürver bitkisi: Bir avuç mürver sıcak suda 10 dakika demlenip içilirse enfeksiyonları giderir.
-Tuzsuz peynir: Bir havluyla boğaza sarılırsa ağrıları tedavi eder.
-Papatya çayı: Bir suda demleyip, buharı burna çekmek burun tıkanıklığına iyi gelir.
-Patates: Hafif kaynatıp, bir havluya yaydıktan sonra göğse sarınca sıcaklığıyla soğuk algınlığını tedavi eder.
-Rezene: Reçene içeren gıdalar vücudun direncini artırır, boğaz ağrılarına da iyi gelir.
-Turp: Turpu oyup, içine bal konulursa 12 saat bekledikten sonra çıkan suyu kaşıkla yemek öksürüğü keser.
-Sebze sirkesi: aynı miktarda su ile sirke karıştırılıp içine bez bandırılırsa ve bu bez baldırlara sarılırsa ateşi düşürür.
-Lavanta: Sıcak suda bekletilip buharı teneffüs edilirse virüsleri yok eder.
-Mango: İki kivi ile mango iki çorba kaşığı balla karıştırılıp yenilirse, direnci artırır.
-Beyaz lahana: Balla lahana karıştırılıp günde dört kez birer kaşık suyla alınırsa soğuk algınlığını tedavi eder.