Söder’in otomobil isyanı

Güncelleme Tarihi:

Söder’in otomobil isyanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2024 10:38

Almanya’nın otomotiv devlerinden BMW ile Audi’nin üretim merkezlerinin de bulunduğu Bavyera’nın Eyalet Başbakanı Markus Söder, Avrupa Birliği’nin (AB) 2035 yılından itibaren benzin ve dizel motorlu yeni araçların satılması yasağına isyan etti.

Haberin Devamı

Aynı zamanda CSU Genel Başkanı olan ve daha birkaç yıl öncesine kadar ‘sıfır karbon’ hedefine ulaşılabilmesi için kendisi de benzinli ve dizel de dahil içten yanmalı motorlu araçların 2035 yılından itibaren yasaklanmasını savunan Söder, tutum değiştirdi. AB’ye geçen yıl alınan bu kararı iptal etmesi çağrısında bulunan Söder, “Bu yasak yanlıştır ve bu yanlıştan geri dönülmelidir. Dünya severek bizim otomobillerimizi kullanıyor, Avrupa ise frenliyor. Bizim otomobil üreticilerimiz dünyada öncü konumundadır. Böyle bir teknolojiyi sonlandırıp gelecekte başka ülkelere bırakmak yanlıştır ve anlamsızdır” dedi. Söder, ‘kardeş parti’ CDU’lu AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in de derhal devreye girerek gereken girişimlerde bulunmasını istedi.

Söder’in otomobil isyanı

Ursula von der Leyen, Markus Söder

Haberin Devamı

Almanya’da INSA tarafından yapılan bir kamuoyu yoklamasında, Almanların yüzde 61’inin benzin ve dizel motorlu yeni otomobillerin satışının yasaklanmasına karşı olduğu, yüzde 24’ünün ise destek verdiği saptandı. Almanya genelinde bu yılın ilk çeyreğinde 81 bin 337 elektrikli, 218 bin 912 hibrit ve 374 bin 819 benzin ve dizel motorlu yeni aracın trafiğe çıktığı açıklandı.

BAKMADAN GEÇME!