Söder’e tam destek

Güncelleme Tarihi:

Söder’e tam destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2023 09:45

Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU), hafta sonu Nürnberg’de yaptığı kurultayda, 8 Ekim’deki Bavyera Parlamentosu seçimlerinde Genel Başkan ve Bavyera Başbakanı Markus Söder’i oy birliğiyle başbakan adayı olarak seçti.

Haberin Devamı

KURULTAYA katılan tüm delegelerin desteğini alan 56 yaşındaki Söder, hedefinin, CSU’nun oylarını artırarak iktidarda kalmayı ve Bavyera’yı her alanda daha ileriye taşımak istediğini söyledi. Göreve geldiği 2018’den bu yana Bavyera’nın daha yaşanır hale geldiğini ve 5 yıllık iktidar döneminin bilançosunun Bavyera halkı tarafından da takdir edildiğini ifade eden Söder, “Başka eyaletlerdeki insanlara kendi eyaletleri dışında nerede yaşamak istediklerini sorduğunuzda, ‘Bavyera’ yanıtı alırsınız. Bu da bizim eyaletimiz açısından çok sevindiricidir” dedi. Söder, partisinin iklim korumasına son derece önem verdiğinin altını çizerken, daha önceki dönemlerde olduğu gibi federal hükümetin enerji politikasını eleştirdi. Yeşiller’in diretmesi yüzünden Başbakan Olaf Scholz’un da desteğiyle faaliyetteki son nükleer santralın kapatılmasının bir hata olduğunu yineleyen Söder, “Nükleer santrallarda üretim en azından Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaş bitinceye kadar devam etmeliydi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Söder’e tam destek

‘GRAICHEN’İ GÖREVDEN ALMALI’
Bavyera hükümeti olarak kendi bölgelerinde rüzgâr enerjisine ağırlık vereceklerini belirten Söder, Bavyera Parlamentosu’nun, özellikle Yeşiller’in ağzından ‘iltimas’ ve ‘iltimasçılık’ sözcüklerini kesinlikle duymak istediğinin altını çizerken, Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı Müsteşarı Patrick Graichen’in derhal görevden alınması gerektiğini söyledi. Yakınlarını ve tanıdıklarını bakanlıkta işe yerleştiren Graichen’in bu tutumunun politikaya ve politikacılara güveni sarsacağına dikkati çeken Söder, “Bakan Robert Habeck, Graichen’i hemen görevden almalı” dedi.

CSU AÇIK ARA ÖNDE
2018 yılında Bavyera’da yapılan seçimlerde CSU yüzde 37.2, Yeşiller yüzde 17.6, Özgür Seçmenler (FW) yüzde 11.6, Almanya için Alternatif (AfD) yüzde 10.2, SPD yüzde 9.7 ve FDP yüzde 5.1 oy aldı. Son yapılan kamuoyu yoklamalarına göre ekim ayındaki seçimlerde CSU’nun yüzde 40-42, Yeşiller’in yüzde 16-18, SPD’nin yüzde 10-11, AfD’nin yüzde 9-11, FW’nin yüzde 9-10, FDP’nin yüzde 3-5 arasında oy alması bekleniyor. CSU Genel Başkanı Markus Söder, 2018 yılından beri ortaklık ettikleri FW ile koalisyonu sürdürmek istediğini yinelerken, Yeşiller ile ortaklık etme gibi bir niyetleri olmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!