Siyasiler kültürler arası diyalog çağrısında bulundu

Güncelleme Tarihi:

Siyasiler kültürler arası diyalog çağrısında bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2006 00:00

Danimarka’da bir gazetede Hz. Muhammed karikatürlerinin yayınlanmasından sonra İslam ülkelerinde baş gösteren protestoların şiddet eylemlerine dönmesinden sonra, Almanya’da politikacılar, kültürler arası diyalog çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Federal Hükümetin Göç ve Yum Sorumlusu ve Devlet Bakanı Maria Böhmer, Almanya’da yaşayan Müslümanların, şiddet çıkmaması için gösterdikleri çabayı övdü. Böhmer, \"Almanya’da kültürler savaşı yaşanmadan kültürler arası diyalogun gelişeceğine inanıyorum\" dedi.

Şiddete taviz vermeyin

Federal Meclis SPD milletvekili Lale Akgün ise Müslümanlar´ın şiddete taviz vermemesini istedi. Birlik Partileri Dış Politika Sözcüsü Eckart von Klaeden, Alman haber kanalı n-tv’ye yaptığı açıklamada, \"Artık ateşe yağ dökmenin zamanı değil. Sağduyu ve akıllıca hareket için yapılan her çağrı, doğru bir adımdır\" dedi.

Lale Akgün’de İslam ülkelerinde yapılan şiddetin, artık karikatürlerle bir ilgisi olmadığını, bazı İslamcı liderlerin bunu batıya karşı olan tavırların sergilemek için kullandıklarını ifade etti.

BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!