Siyah dediler beyaz çıktı

Güncelleme Tarihi:

Siyah dediler beyaz çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2012 12:35

Bonn’da bulunan bombalı çanta ile ilgili siyahi tenli iki radikal dincinin peşine düşen Alman polisi, şimdide beyaz tenli ve sakallı bir kişiyi arıyor. Olayın arkasında şu anda İslami boyut olmadığını açıklayanKöln Polisi, “Bu olay, Selefeleri töhmet altında bırakmak isteyen aşırı sağcıların işi bile olabilir” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Bonn kentindeki merkez tren garında pazartesi günü bulunan ve ilk etapta radikal dincilerin işi olarak sunulan bombalı çanta olayında polis çark etti.

Başlangıçta siyahi tenli iki Selefi’nin şüpheli olarak peşine düşen polis, şimdi beyaz tenli sakallı bir kişiyi arıyor.

Köln Polisi, “Bu olayın arkasında, radikal dinci Selefileri töhmet altında bırakmak isteyen aşırı sağcılar da bulunabilir” diyerek soruşturmayı çok yönlü yürüttüklerini açıkladı.

İSLAMİ BOYUT YOK
Garın içindeki McDonalds’ın fastfood restoranının güvenlik kameralarında çantanın açık tenli ve sakallı biri tarafından taşındığı tespit edildiğini açıklayan Köln Polisi, olay günü saat 12.49’da restoranda görülen sakallı şüphelinin, elindeki çantayı robot resimle aranan siyah tenli kişiye teslim etmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Olayın şu anda İslami boyutu olmadığını ve soruşturmanın çok yönlü olarak yürütüldüğü belirtilirken Karlsruhe’deki Federal Başsavcı Harald Range de, “Terörist bir saldırı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Bu yöndeki şüpheler artarsa, soruşturmayı biz üstleniriz” dedi.

Siyahi kişi çantayı sahipsiz sanmış olabilir
KÖLN Asayiş Dairesi Müdürü Norbert Wagner de,

“Elinde çantayla McDonalds’ta dolaşan sakallı kişi, daha sonra dışarı çıkarak çantayı fark ettirmeden durakta tren bekleyen ve daha sonra olaya tanıklık eden iki öğrencinin de oturduğu bankın üzerine bırakmış. Kısa bir süre sonra durağa gelen siyah tenli kişi sahipsiz çantayı açarak içine bakmış, Ardından panik içinde çantayı iki öğrencinin ayaklarının altına itip süratle olay yerini terk etmiş. Siyahi kişinin muhtemelen çantanın içindeki bombayı görüp koktuğunu sanıyoruz. Bu yüzden bu kişinin görgü tanığı olabileceğini düşünüyoruz. Sakallı kişiyi tanıyanların polise bilgi vermesini bekliyoruz” dedi.

Terör uyarısı
Federal İçişleri Bakanlığı uzmanları da ülkede terör tehlikesine karşı vatandaşları uyardı. Özellikle tren garları ve Noel pazarlarında vatandaşların uyanık olması istendi. Polis sendikası ise ‘panik yapılmasın’ çağrısında bulundu.

İstasyonlarda bomba fobisi
BONN’daki olayın ardından Almanya’nın birçok kentinde bomba paniği yaşanmaya başladı. Berlin’de Hellersdorf metro istasyonunda sahipsiz bulunan bir bavul paniğe yol açtı.

Metro ulaşımını aksatan sahipsiz bavuldan sigara paketleri çıktı. Benzer bir olay da Essen’de yaşandı. Essen Ana Tren İstasyonu’nda da bulunan sahipsiz yeşil renkli bir spor çantada da bomba olmadığı anlaşılırken, demiryolu ulaşımı saatlerce aksadı.

Polis çantanın sahibinin arandığını, hakkında bombalı saldırı süsü vermek suçundan soruşturma açılacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!