Şirketlere teşekkür plaketi

Güncelleme Tarihi:

Şirketlere teşekkür plaketi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2011 16:39

Berlin'de gençlere meslek eğitimi imkanı sunan toplam 30 Türk ve Arap şirketinin yöneticilerine teşekkür plaketi verildi.

Haberin Devamı

Kreuzberg Eğitim Merkezi (BWK) tarafından Berlin Belediye Sarayında düzenlenen törene BWK Genel Müdürü Nihat Sorgeç'in yanı sıra Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı Müsteşarı Helge Braun, Berlin Eyaleti Eğitim Bakanı Jürgen Zöllner ve Türkiye Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı İskender Okyay ile şirket yöneticileri ve yakınları katıldı. Berlin'de özellikle göçmen kökenliler olmak üzere birçok gencin işsiz olduğuna işaret eden Sorgeç, bu nedenle gençleri meslek eğitimi konusunda çalıştıklarını söyledi.

Göçmen kökenlilerin resmi kurum ve kuruluşlarda daha yoğun şekilde yer alabilmesi için "Berlin braucht dich" (Berlin'in sana ihtiyacı var) adı altında bir kampanya başlatmış olduklarını ifade eden Bakan Zöllner, mesleki eğitim alan gençlerin sayısının artmakta olduğunu, ancak bunun hala yeterli olmadığını sözlerine ekledi. Elçi Müsteşar Okyay da, iş hayatında başarılı olunmasının topluma katılımı sağlayacağını, eğitimli insan açığının kapatılabilmesi için gençlerin desteklenmesinin ve teşvik edilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Türk ve Arap şirket yöneticilerine plaketleri verildi.

Plaket alan yöneticiler şunlar:
Halil Aksünger, Lutfi Alhabbal, Orkan Almasulu, İsmail Aşyemez, Jascha Bektaş, Bedrettin Beyaztepe, Müfid Buz, Ceyhun Çağlar, Medhat El-Zidy, Tan Erbaş, Mustafa Ertürk, Özcan Gözüaçık, Yusuf Güzel, İbrahim Halabi, Davor Istvanic, Semih Karayüz, Mehmet Karslı, Nihat Köseren, Ozan Kurt, Yakup Özsoy, Sait Peşmen, Ali Samutoğlu, Fatih Bayram, Nur-Alam Siddiquee, Battal Sulak, Abdallah Swedan, Meryem Taşdelen, Bedri Tütüncü, Serhan Ünal, Orhan Yüksel

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!