Güncelleme Tarihi:
Hamburg eyalet meclisinde verilen resepsiyona Hamburg İş Ajansı Müdürü Ralf Steil, Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) derneğinin Genel Müdürü Harald Winkels, fuardaki Türk ve Alman firma yetkilileriyle Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Wersich, burada yaptığı konuşmada, "Meslek Eğitimi ve İş Fuarı"nın büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, bir yandan kalifiye eleman ihtiyacından söz edildiğini, diğer yandan iş başvurularında göçmen gençlere genelde "hayır" cevabı verildiğini, bu durumun da uyumu zorlaştırdığını belirtti.
Türk ve Alman iş verenlere bu konuda büyük görevler düştüğünü ifade eden Wersich, karşılıklı ön yargıların kırılması gerektiğini, Türk ve Alman temsilcileri arasında olduğu gibi gündelik yaşamda da her iki toplum arasında sıkı bir diyaloğun oluşması gerektiğini kaydetti.
Almanyanın demografik açıdan yaşlandığını, kalifiye genç ve dinamik nüfusa ihtiyaç duyulduğunu belirten Wersich, "Hamburgta özellikle kamu dairelerinde göçmenlerin istihdam edilmelerine öncelik veriyoruz. Bu oranı yüzde 20lere çıkarttık. Devlet olarak sorumluluklarımız var. Göçmenlere her alanda eşit imkan verilmeli ve tanınmalı" dedi.
Uyum konusunda medyaya da büyük bir görev düştüğünü ifade eden Wersich, bu konunun Alman medyasında genelde her zaman arka sayfalarda yer aldığını ve medya politikasının toplumda var olan ön yargıları daha da pekiştirdiğini savundu.
Çok sayıda başarılı uyum örneğinin bulunduğunu, bu gibi örneklerin ön plana çıkartılması gerektiğini kaydeden Wersich, her iki toplum arasında sıkı ağ oluşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.