Sırbistan-Kosova arasındaki gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Sırbistan-Kosova arasındaki gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2011 20:45

Sırbistan’ın Kosova’dan Sorumlu Devlet Bakanlığı Müsteşarı Oliver İvanoviç, ”Batı’nın Priştine lehine tutumu devam ederse, Kosova’nın kuzeyindeki Sırpların bağımsızlıklarını ilan etmesi gündeme gelir” dedi.

Haberin Devamı

İvanoviç, Uluslararası Sırbistan Radyosu’na yaptığı açıklamada, Kosova’nın kuzey kesiminde sınır geçitleri konusunda yaşanan gerginlikte Batılı güçlerin Priştine yanlısı bir tavır takındıklarını savundu. Batı’nın bu tutumunun devam etmesi halinde Kosova’nın kuzeyinde yaşayan Sırpların bağımsızlıklarını ilan etmelerinin gündeme geleceğini ifade eden İvanoviç,”Bu durum olasılık dışı değildir. Çünkü, Kosova’daki Sırplar Arnavut komşularının kendilerine ne yaptığını çok iyi gördüler” dedi.

Sırplar, Kosova’nın kuzeyindeki sınır geçitlerinde Kosova polisi ve gümrükçülerinin görev yapmalarını engellemek için eylemlerini sürdürüyor. Yaklaşık dört aydır devam eden ve "barikat krizi" olarak adlandırılan olaylarda bugüne kadar biri Arnavut polis ve biri de Sırp sivil olmak üzere iki kişi hayatını kaybetti. Aynı süreçte, barikatların kaldırılması amacıyla Uluslararası Barış Gücü’nün (KFOR) düzenlediği operasyonlarda Sırplarla yaşanan arbedelerde de çok sayıda KFOR askeri ve Sırp sivil yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!