"Sinirli Türkler" Bizans’a karşı

Güncelleme Tarihi:

Sinirli Türkler Bizans’a karşı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2012 14:41

Cep telefonları ve tablet bilgisayarlar için tasarlanan ‘Angry Turks’ (Sinirli Türkler) adlı oyunun Türk versiyonu çıktı.

Haberin Devamı

AKILLI cep telefonları ve tablet bilgisayarlar için tasarlanan ve bugüne dek yaklaşık 500 milyon kez indirilen ‘Angry Birds’ (Sinirli Kuşlar) adlı oyun aplikasyonunun, ‘Angry Turks’ (Sinirli Türkler) adlı Türk versiyonu çıktı.

Oyunun orijinal sürümünün temel çıkış noktası şöyle; Yumurtaları domuzlar tarafından çalınan kuşları, bir yay mekanizmasıyla domuzların aralarına sıkıştıkları ahşap, cam veya taş yapılar üzerine fırlatıp puanlar toplamak.

Reşat Pekgözlü’nün RP Apps adlı yazılım şirketi tarafından oluşturulan yeni sürümde ise kuşlar yerine fesli ve bıyıklı Türkler var. İstanbul’u fethetmek için Bizanslılar’ın üzerine Türkler fırlatılıyor.

‘Angry Turks’de arka planda Rumeli Hisarı’nın silueti görünürken, Türkler bir bir Mehter Marşları eşliğinde topla fırlatılıyor. Oyunda üç denemede en az Türk’le Bizanslıları yenen en çok puanı topluyor.
‘Angry Turks’de ayrıca her biri üç bölümden oluşan Galata, Rumeli ve Haliç haritaları mevcut. Bu haritalarda oyuncular bölümleri atlamak için Rumlarla savaşıyor.

Angry Turks, iPhone ve android cep telefonları için indirilebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!