Sınavsız vizeye yeşil ışık

Güncelleme Tarihi:

Sınavsız vizeye yeşil ışık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2008 10:51

Faslı bir kadının Hollanda'daki eşinin yanına yerleşmek amacıyla yaptığı MVV (Geçici Oturum) vizesi başvurusunun geri çevrilmesi üzerine başlattığı hukuk mücadelesinde Amsterdam Mahkemesi önemli bir karara imza attı. Mahkeme, Yabancılar Yasası'nda Yurt Dışında Uyum Sınavı koşulunun MVV vizesi kriterleri arasında yer almadığı yönünde karar verdi.

Haberin Devamı

Amsterdam Mahkemesi, ESS (Yurtdışında Uyum Sınavı) şartının, Hollanda’ya aile birleşimi yoluyla gelecek olan yabancıların MVV (Geçici Oturum) vizesi başvurularında aranamayacağı yönünde karar verdi.

CDA (Hıristiyan Demokratlar), VVD (Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi) ve D66 (Demokratlar66 Partisi) partilerinden oluşan 3. Balkenende hükümeti tarafından 15 Mart 2006 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yasa ile İsviçre, Norveç, İzlanda, Lichtenstein, ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya ve Surinam’ın yanı sıra AB üyesi ülkelerin dışından evlilik yoluyla gelecek eşlere MVV Vizesi (Geçici Oturum) verilmesi, kişisel olanaklarla Hollandaca öğrenilip, toplum bilgisi edindikten sonra büyükelçilik ya da konsolosluklarda girilecek sınavın sonucuna bağlanmıştı.

Hukuk zaferi

Faslı bir kadının Hollanda’daki eşinin yanına yerleşmek amacıyla gelmek için MVV (Geçici Oturum) vizesi başvurusunun geri çevrilmesi üzerine başlattığı hukuk mücadelesinde Amsterdam Mahkemesi önemli bir karara imza attı. MVV talebi Yurtdışında Uyum Sınavı koşulunu yerine getirmediği gerekçesiyle Fas’taki Hollanda temsilciliği tarafından geri çevrilen kadın, bir avukat aracılığıyla dava açtığı Amsterdam Mahkemesi tarafından haklı bulundu.







Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!