SİMİT SAVAŞLARI

Güncelleme Tarihi:

SİMİT SAVAŞLARI
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2008 10:34

Almanya'ya ilk geldiğim dönemlerde en çok aradığım tatlardan biriydi simit. O zamanlar Berlin'de simit adı altında susamlı yuvarlaklar mevcuttu. Simitevlerinin açılmasıyla susamlı yuvarlakların yerini Türkiye'deki özlediğimiz simitler aldı. Son 2-3 yıldır ise simitçiler Berlin'de her yere ulaştı. Artık öyle ki Berlin'de yıldız savaşları gibi simit savaşları başladı.

Haberin Devamı

Leopoldtplatz'da karşı karşıya açılan iki simitevinin yanısıra, Kottbusser Tor'dan başlayıp Schönleinstr. istikametine doğru 3 simitçi oldu. İlk şubesini Wedding'de açan La Femme, Kreuzberg'e de el attı. Kreuzberg'de nur topu gibi yeni bir simitçimiz daha oldu yani. Yanlış anlaşılmasın; ben simitevlerinden şikayetçi değilim. Tüketici olarak memnunum bile. Kalite ve lezzete göre tercihimi yapıyorum. Ama bir zamanlar, karşı karşıya açılan dönerciler gibi umarız onlar da birbirlerini baltalamaz.

BAHAR VE AĞAÇ KONSERİ

Hem sanat müziği dinleyip hem de Türkiye'de ağaç dikmek ister misiniz? Berlin Klasik Türk Müziği Derneği 17 Mayıs'ta vereceği konserde bu imkanı sunuyor. „Çocuklara yeşil bir dünya bırakalım“ sloganı altında RBB salonlarında gerçekleştirilecek konser bir anlamda „Çevre konseri“ olacak. Çünkü konser için alınacak her biletle, Türkiye'de bir fidan dikelecek. Önceki dönemde derneğin başkanlığını yürüten Remzi Altıok, geçtiğimiz günlerde de yeniden derneğin başkanlığına seçilmişti. Remzi Altıok, Tema Vakfı ile kooperasyon halinde çalıştıklarını belirtti. Yani, verdiğim giriş ücretinden fidan dikilecek mi diye aklınızda şüphe kalmasın. Peki konserde neler var? Tabi ki bahar şarkıları ağırlıklı olacak. TRT İstanbul Radyosundan Ayşe Ekiz İnak ve dünyaca ünlü İstanbul sazendeleri konserde olacak. „İçindeymişyik, yeşilmişik, sazmışık“ diyenlere konseri öneriyorum.

ÇOCUK MASALLARI

Haberin Devamı

Dr. Süha Işık, aslında iktisatçı. TD-IHK'da önceki dönemlerde başkan yardımcılığı görevinde de bulundu. Burada doğup büyüyen Türk çocuklarının Türkçe'lerin geliştirilmesine yönelik çok güzel çalışmaları var Süha Beyin. Yaklaşık 2 yıl önce, 4-8 yaş grubu çocuklar için Tekir'in maceraları adlı masal kitabı kaleme aldı. Çocuklarının güzel Türkçe konuşmasına özen gösteren anne ve babalar için bir el kitabı mahiyetinde. Süha Bey üşenmemiş, Türkçe ve Almanca iki dilli masal kitabının yanısıra, bir de Almanca ve Türkçe resimli sözlük kaleme almış. Önel Yayınevi'nden piyasaya çıkan Tekir'in maceraları şu anda 6 seriden oluşuyor. Süha Beyi hikaye kitabı yazmaya tetikleyen bir kaç faktör var. Türkiye'deki hikaye ve masal kitaplarının buradaki çocuklara hitap etmediğini düşünüyor. Ayrıca, çocukların kendi yaşam çevrelerini, Alman komşularını da içeren hikayeleri okudukları zaman sosyalizasyonuna katkı sağlandığını düşünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!