Şimdi kiraz yemenin tam zamanı

Güncelleme Tarihi:

Şimdi kiraz yemenin tam zamanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2014 12:16

Bu sezon da çiftçilerin yüzünü güldüren kirazı doya doya yemek için birçok neden var.

Haberin Devamı

Almanya'da kiraz hasadı yapan çiftçiler bu yıl çok bereketli bir sezon yaşıyor. Çiftçiler, 2014 yılın kiraz rekoltesinin geçen yıla göre yüzde 38 oranla artacağını, toplam 51 bin 900 ton olarak gerçekleşeceğini öngürüyor.
Kırmızı meyvenin lezzetinin yanı sıra sağladığı avantajları da göz ardı edilmemeli:

KİRAZ UYUTUR
Uyku hormonu Melatonin içeren kirazlar uykuyu tetikliyor. Tv veya bilgisayar ekranı gibi çevresel faktörler melatonin seviyesini düşürür. Bu nedenle yatmadan bir kaç saat önce kiraz yemekte fayda var.
KİRAZLA KİLO KONTROLÜ
Yüz gram kiraz 60 kalori içerir. Yüzde 75'i su olan kiraz midenin daha az kaloriyle daha kısa bir sürede dolmasını sağlayıp, sindirimi tetikliyor. Ancak kalorisi şekerden gelen kirazı gereğinden fazla tüketmemekte de fayda var.
KİRAZ İLTİHAP ÖNLER

Uzmanlar, antioksidan bakımından zengin olan kirazın iltihap arttırıcı bazı enzimleri baskıladığını keşfetti. Ayrıca spor sakatlıkları nedeniyle oluşan kas ağrılarını hafifletir.

Haberin Devamı

KİRAZ GÜZELLEŞTİRİR
Kiraz, cildi koruyan ve yaşlanma belirtilerini geciktiren özelliği ile biliniyor.

KİRAZ GUT HASTALIĞINA KARŞI KORUR
Kiraz, gut hastalığına bağlı eklem ağrısı ataklarını yüzde 35 ile yüzde 75 arasında azaltıyor.

KALP İÇİN KİRAZ
Kiraz kalp ve damar sağlığını korur.

KİRAZ FİT TUTAR
Yüz gram kirazın içerdiği 15 mg C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!