Sıla Yolu'nda facia

Güncelleme Tarihi:

Sıla Yolunda facia
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2008 16:10

Dönüşlerin başladığı sıla yolunda uykusuzluk, hatalı sollama ve aşırı hız yine ölüm getirdi. Macar-Sırp sınır kapısına 6 km. uzaklıkta meydana gelen kazada Almanya'da yaşayan üç Türk ailenin aracı birbirine girdi.

Haberin Devamı

Feci kazada Şimşek ailesinin iki küçük çocuğu yaşamını yitirdi. Şimşek, Kılıç ve Sarıcık ailelerinden toplam 7 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.

Sırbistan'ın Novisad-Subotica karayolunda meydana gelen trafik kazasında Türklere ait Alman plakalı üç araç birbirine girdi. Araçların adeta demir yığınına döndüğü feci kazada iki çocuk yaşamını yitirirken, biri ağır olmak üzere 7 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.

Kazaya Almanya'ya dönmek üzere yola çıkan 4 kişilik Sivaslı Şimşek ailesinin neden olduğu sanılıyor. Polisten alınan bilgiye göre; Mercedes marka aracı kullanan Neriman Şimşek'in direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı istikametten gelen Sarıcak ve Kılıç ailelerinin araçlarına çarptığı bildirildi. Yaralıların kaldırıldığı Subotica Hastanesi'nin Sözcüsü Dragane Pençiç, yaralıların biri hariç diğerlerinin hayati tehlikeyi atlattığını söyledi.

Annenin durumu ağır

Cumartesi günü sabah saat 9.30'da Macaristan sınırına 6 km. uzaklıkta meydana gelen kazada, Alman plakalı Mercedes, BMW ve Audi marka üç araç birbirine girdi. Mercedes marka aracın içinde bulunan Resul Şimşek (35), eşi Neriman Şimşek (35) ağır yaralanırken, ailenin 5 yaşındaki kızı Rana ile üç yaşındaki kardeşi Eren olay yerinde yaşamlarını yitirdiler.

Yoğun bakımda bulunan anne Neriman Şimşek Novisad Hastanesi'ne sevk edildi. Baba Resul Şimşek'in ise vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar var. Ailenin Dortmund yakınlarındaki Witten kazasında oturduğu öğrenildi.

Türkiye'ye gidiyorlardı

Bu arada Türkiye'ye gitmekte olan Sarıcak ailesinin içinde bulunduğu Audi marka aracı kullanan 47 yaşında baba Nedim Sarıcak ile eşinin kazada hafif şekilde yaralandıkları, 13 yaşındaki oğullarının ise kazayı büyük bir şans eseri ucuz atlattığı öğrenildi.

Öte yandan 4 kişilik Kılıç ailesinin içinde bulunduğu BMW marka aracı kullanan 50 yaşındaki babanın kaburgaları, 47 yaşındaki eşinin ise kalçasında kırıklar oluştuğu açıklandı. Ailenin 22 yaşındaki kızlarının ise beyin travması geçirdiği, 27 yaşındaki oğullarının ise kazayı yara almadan atlattığı bildirildi. Yaralıların biri hariç diğerlerinin hayati tehlikeyi atlattıkları belirtildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!