Sıla dönüşü kabus

Güncelleme Tarihi:

Sıla dönüşü kabus
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2012 10:26

Dönüş yolculuğunun başladığı Sıla Yolu’nda, hafta içerisinde meydana gelen kazalar korkutmaya başladı.

Haberin Devamı

Aşırı yağmur nedeniyle Niş ve Markovaç kenti yakınlarında meydana gelen kazalarda, iki Türk aile kaza yaparken, 4 kişi ağır şekilde yaralandı. Yaralılar Niş Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alınırken, bir kişinin hayati tehlikesi devam ediyor.

Aşırı yağmurlar nedeniyle Sırbistan’da meydana gelen kazalarda iki Avrupalı Türk aile yok olmaktan kurtuldu. Yaz tatillerini Afyon'da geçirdikten sonra Almanya’nın Herten kentine dönüş yolculuğu yapan Doğru Ailesi Niş kenti yakınlarında geçirdiği kazada ölümden döndü.

BMW marka aracıyla TIR'a arkadan çarpan sürücü baba Ahmet Doğru (42), olayda ağır yaralanırken, araçta bulunan kazada anne Nurseven de (39) amileyatla hayata döndürüldü. Araçta bulunan Hamza (20) ve Haydar (17) kazayı yara almadan atlattılar.

Niş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Doğru ve Nurseven Doğru'nun tedavileri sürüyor.

HÜRRİYET OLAYA YERİNDE
Aşırı yağmurlar nedeniyle su birikimlerinin olduğu otoyolda ikinci kaza, Markovaç kenti yakınlarında meydana geldi.

Dört haftalık yaz tatillerini memleketleri Uşak’ta geçirdikten sonra eşi Sevgi (33), oğlu Efe (6) ile birlikte Almanya’nın Lübbecke kentine dönüş yolculuğu yapan İrfan Türker’in 2004 model BMW marka aracı, Belgrad’a 100 kilometre kala kontrolden çıkarak kaza yaptı.

Bariyerlere çarparak duran araç kullanılamaz hale gelirken, aile fertleri kazadan yara almadan kurtuldu. Kaza sonrası ailenin ilk yardımına olay yerine giden arkadaşımız Fatih Özyar yetişirken, aileyi teselli eden ilk kişi oldu. Arkadaşımız, kaza yapan aileyi olay yerinden alıp Hizmet İstasyonumuz Stari Hrast’a getirirken, araç sigorta şirketinin devreye girmesiyle aile uçakla Almanya’ya geri döndü.

Kemerlerimiz bağlıydı
“Her şey bir anda oldu” diyerek kazanın nasıl olduğunu anlatan sürücü baba İrfan Türker,

“Çok aşırı bir yağmur vardı. Bir TIR’ı sollarken bir anda araç kontrolden çıktı, sağa sola savrulmaya başladı. Artık direksiyon hakimiyetini tamamen kaybetmiştim. En sonunda da bariyerlere vurarak durduk. Allah’tan üçümüzün de kemerleri bağlıydı. Bizi ölümden kemerler kurtardı. Demek ki verilmiş sadakamız varmış” dedi.

Gazetemizin Sıla Yolu hizmeti için de teşekkür eden Türker,

“Kaza olur olmaz ilk yardımımıza HÜRRİYET geldi. Olay yerine gelen arabanın üstünde HÜRRİYET yazısını gördüğümde çok rahatladım. Eşyalarımızı arabanın içerisine doldurarak, bizi hizmet istasyonu Stari Hrast’a getirdiler. Gurbetin gurbetinde bize sahip çıktığı için Hürriyet'e teşekkür ederiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!