Sıkıntı fırsattır

Güncelleme Tarihi:

Sıkıntı fırsattır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 09:17

Almanya’da Hamburg Ticaret Odası ile Meslek Eğitim Borsası 18. Meslek Fuarı’nı düzenledi.

Haberin Devamı

Ticaret Odası’nda gerçekleşen fuarda 155 şirket, kuruluş ve kurum kurdukları stantlarda gençleri farklı meslek eğitimi imkanları hakkında bilgilendirdi.

Gençler için büyük bir fırsat

Fuarı gezen Hamburg Senato ve Belediye Başkanı Olaf Scholz, Ticaret Odası yetkilisi Fritz Horst, hem şirket temsilcileri hem de fuarı ziyaret eden gençlerle sohbet ettiler. Teknik, el sanatları ve sağlık meslekleri olmak üzere birçok branşta vasıflı uzman sıkıntısı çekildiğini belirten Scholz, “Bu olumsuz gelişmenin meslek eğitim yeri arayan gençler için olumlu yanı var. Vasıflı eleman sıkıntısı, gençler için büyük bir fırsat” dedi.

Polis olmak istiyorlar

Toplam 15 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda Wilhelmsburg Semt Okulu 8. sınıf öğrencileri Serkan Aydın (15) ve Görkem Üzüm (13), “Bizim okul notlarımız iyi. Polislik mesleğine ilgi duyduğumuz için fuara bu konuda bilgi almaya geldik” dediler. Annu Daeglins, Fatma Önder, Deniz Yeşilyurt, Sarah Sasse adlı öğrenciler de farklı meslekler üzerine bilgiler aldıklarını ancak meslek seçimini daha sonraya bıraktıklarını söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!